Karut kuvat: Pyykkikone syttyi ”räjähtäen” palamaan Kuopiossa – neuvokas asukas ”teki kaiken tismalleen oikein”

Julkaistu:

Asukas kuuli kylpyhuoneestaan pamauksen ja samassa liekit puskivat jo ulos pesukoneesta.
Pohjois-Savon pelastuslaitos muistuttaa sosiaalisessa varoittavan esimerkin kautta, ettei sähkölaitteita tai -koneita pidä jättää toimintaan ilman valvontaa.

Pelastuslaitos sai torstaina ilmoituksen kuopiolaisessa rivitaloasunnossa liekkeihin syttyneestä pyykinpesukoneesta. Asukas havaitsi tilanteen kuultuaan kylpyhuoneestaan pamauksen, ja samassa hetkessä pesukoneesta tulivat liekit ulos.


– Neuvokas asukas aloitti välittömästi alkusammutuksen ja teki kaiken tismalleen oikein, pelastuslaitoksen Facebook-päivityksessä kiitellään asukkaan ansiokasta toimintaa.

Palon havaittuaan asukas oli napannut pesukoneen töpselin irti seinästä, yritti sammuttaa paloa bideen vesisuihkulla ja todettuaan, ettei palo sammu, hän haki sammutuspeiton ja levitti sen pesukoneen päälle.

Tämän jälkeen hän poistui tilasta, sulki kylpyhuoneen oven ja soitti hätänumeroon.

Pelastuslaitoksen yksiköiden tullessa palopaikalle, näkyivät palavan pesukoneen liekit vielä peiton alta. Tulipalo saatiin kuitenkin sammutettua erittäin nopeasti ja tehokkaasti käsisammuttimella.

Huoneisto kärsi ainoastaan lievistä savuvahingoista, sillä asukkaan neuvokas toiminta ja sammutuspeiton käyttö hidastuttivat palon kehittymistä, ja palo rajoittui ainoastaan pesukoneeseen.


– Tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten tärkeää on nopeasti tehty alkusammutus, pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttaja Matti Arppe kiittelee Facebookissa.

– Pahimmassa tapauksessa pelastuslaitos olisi parhaillaankin avaamassa rivitalon kattoa ja talon asukkaat olisi jouduttu evakuoimaan.