Työmaalta lensi pään kokoisia kiviä Teboilin pihaan: ”Asiakkaat ryntäsivät suojaan kivisateessa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Työmaalta lensi pään kokoisia kiviä Teboilin pihaan: ”Asiakkaat ryntäsivät suojaan kivisateessa”

Viereisen rakennustyömaan räjäytys aiheutti kauhun hetkiä viereisellä huoltoasemalla Espoon Kivenlahdessa.

Asiakas otti kuvan Teboilin sisätiloista.

14.3.2019 17:59

Kello on puoli neljä iltapäivällä, paikka on Teboil Kivenlahti, Espoo. Viereisellä rakennustyömaalla räjäytetään kalliota ja pian päänkokoiset kivenlohkareet sinkoutuvat Teboilin pihaan. Murikoita lentää huoltoaseman terassille saakka ja seiniin tulee jokunen lommo. Yhteen tai kahteen autoon tulee vaurioita.

– Räjäytystyömaan suojaukset pettivät pahasti ja kiviä lensi jopa sadan metrin päähän. Suurimmat niistä olivat noin 50 cm halkaisijaltaan. Yksi auto vaurioitui, kun 30 cm kivi rikkoi etusäleikön, kertoo Ilta-Sanomiin yhteyttä paikan päältä ottanut lukija.

Asiakas istui tapahtuman sattuessa sisällä ja sanoo, että onneksi kukaan asiakkaista ei istunut terassilla ulkona. Sisälläkin tosin säikähdettiin kovin.

– Ikkunan vieressä istuneet asiakkaat ryntäsivät suojaan kivisateen alkaessa. Kaikki olivat hyvin järkyttyneitä.

Tapahtuman vahvistaa toinen Kivenlahden Teboilin yrittäjistä, Petri Eskelinen.

Eskelinen kertoo olleensa juuri valmistamassa ruoka-annosta, kun kuuli räjäytystyön alkaneen.

– Kävi tuuri, ettei kukaan ollut pihalla eikä niitä kiviä lentänyt ikkunasta sisälle. Ne olivat kuitenkin sellaisia miehen pään kokoisia murikoita, Eskelinen kuvailee.

– Ja muutenkin mietityttää, kun tässä kuitenkin myydään polttoainetta ja kaikkea, niin olisi hyvässä lykyssä voinut räjähtää koko paikka.

Asiakas otti kuvan Teboilin sisätiloista.

Eskelinen sanoo, että Teboilin yrittäjille ei ole juurikaan tiedotettu viereisen rakennustyömaan tapahtumista, kuten räjäytystöiden aikataulusta. Yrittäjän mukaan myöskään aita rakennustyömaan ja huoltoaseman tontin rajalla ei ole kovin kaksinen.

– Semmoinen heppoinen aita siinä vaan on.

Eskelisen mukaan pihalla olleista autoista vaurioitui kaksi ja myös huoltoaseman seinään tuli lommoja. Kiinteistön omistaa Teboil Oy ja Eskelinen tekee ilmoituksen omalta taholtaan eteenpäin ketjussa.

– Kyllä sieltä korvausvaateet varmaan lähtee.

Huoltoaseman piha on juuri uusittu viime kesänä. Nyt yrittäjää mietityttääkin, millaisen jäljen kivenmurikat ja työmaa ylipäätään jättävät jälkeensä.

– Nopeasti sieltä tultiin noukkimaan kivet pois, mutta kun tuossa asvaltilla koneilla jyrää ja kaivurilla nostelee kiviä, niin saa nähdä, missä kunnossa piha on ensi kesänä, yrittäjä päivittelee.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta kerrotaan, ettei heille ollut kello 17 mennessä tullut tehtävää kyseiseen tapaukseen liittyen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?