Sampo Terho haluaisi siirtää peltipoliisit koulujen läheisyyteen

rac

Julkaistu:

vaalimessut
Sampo Terhon vaalipuheet käsittelivät pitkälti yksityisautoilua ja tyhjiä vaalilupauksia.
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho esiintyi tänään torstaina Ilta-Sanomien Vaalimessuilla Sanomatalossa. Terhoa grillasi tilaisuudessa IS:n politiikantoimittaja Mika Lehto.

Terho puolueineen suhtautuu intohimoisesti muun muassa yksityisautoiluun, jonka puolesta hän intoutui puhumaan. Terhon mukaan autovero tulisi poistaa.

– Siihen on kaksi tärkeää syytä, miksi autovero tulisi poistaa. Se on ilmastotoimi, että meidän autokantamme uusiutuu. Kansalaiset saavat uusia, turvallisempia ja myös vähemmän päästäviä autoja. Toisekseen se on sosiaalisesti oikeudenmukaista, että autoilu, joka on mielestämme kansalaisoikeus, joka kuuluu kaikille, on kaikkien ulottuvilla, Terho sanoi.

Terho sanoi myös haluavansa myös siirtää peltipoliisit korvesta koulujen viereen.

– Nimenomaan siellä haja-asutusalueella ei ole mielekästä olla peltipoliiseja 20 metrin välein. Haluaisimme, että suurilla teillä nostettaisiin nopeusrajoituksia, jotta esimerkiksi työmatkat menisivät nopeammin.

– Mutta sitten kun ollaan taajamissa ja koulujen lähellä, sillä on tärkeää, että nopeusrajoituksia pitäisi valvoa ja sinne tämä tulisi keskittää.
Terhon mukaan toimiin ei voida kuitenkaan ryhtyä ennen kuin tulonlähde on taattu.

– Olemme käyneet niin monet vaalit tässä maassa, jossa vanhat puolueet ovat menneet lupaamalla satasen tänne ja 500 miljoonaa tuonne. Koska se on yhdenkään kerran toteutunut, hän kysyy.

– Ei koskaan, eikä ne tule toteutumaan koskaan. Siksi se lupaus on ihan typerä. Sen takia me haluamme asettaa tavoitteet ja arvojemme mukaiset prioriteetit sille, mihin rahat tullaan käyttämään sitten, jos sitä on.

Terhon mukaan puolue aikoo pitää jatkossakin nykyisen talouslinjan, johon ei kuulu velaksi eläminen.

– Sitä kautta pystymme vain kasvattamaan vaaliohjelmassamme lueteltuja menoja, kun meidän työllisyys ja talous vahvistuu.

Ilta-Sanomat järjestää koko päivän kestävät suuret Vaalimessut Sanomatalon Mediatorilla tänään torstaina 14.3.2019. Voit seurata suoraa lähetystä tai koko ajan päivittyvää seurantajuttua tästä. Tilaisuus jatkuu kello 18 asti.