Mistä Suomi oikeasti puhuu? Se selviää IS kylässä -kiertueella

rac

Julkaistu:

IS kylässä -kiertue käynnistyy perjantaina. Kaksiviikkoisen kiertueen aikana selviää, mistä Suomi oikeasti puhuu eduskuntavaalien alla.
Mihin kysymyksiin suomalaiset hakevat eduskuntavaaleista vastauksia? Mistä eri puolilla Suomea puhutaan? Millaisia ongelmia suomalaisilla on ja millaisia ratkaisuja suomalaiset ovat keksineet ongelmiinsa?

Näihin kysymyksiin pyrkii vastaamaan IS kylässä -kiertue, joka alkaa perjantaina 15.3. IS:n toimittajat Antti Virolainen, Lauri Silvander ja Faye Lawson sekä kuvaajat Joonas Salo, Seppo Kärki ja Aleksi Jalava kiertävät minibussilla ympäri Suomea ja kyläilevät suomalaisten luona. Ensimmäisenä matkaan lähtevät Virolainen ja Salo.
  • Yllä olevalla videolla hypätään minibussin kyytiin ja kerrotaan, mistä IS kylässä -kiertueessa on kyse.

Toimittajat ja kuvaajat raportoivat kiertueen käänteistä IS:n lukijoille sekä ISTV:n katsojille. Reitin varrelta tehdään myös lukuisia suoria lähetyksiä, jotka näkyvät IS.fi:ssä.

Ilta-Sanomat pyysi lukijoiltaan netissä kyläilykutsuja, joita tuli yli sata. Kiertueella vieraillaan paitsi suomalaisten kodeissa myös esimerkiksi huoltoasemaparlamentissa, kyläkoulussa ja metsässä.


Joka paikkaan emme ehdi, mutta Suomea kierretään kattavasti lännestä itään ja etelästä pohjoiseen. Kilometrejä kertyy useita tuhansia.

Väitetään, että Suomeen mahtuu vain yksi puheenaihe kerrallaan. Se on pötyä. Kyläilypaikoissa on tarkoitus keskustella esimerkiksi vanhustenhoidosta, nuorisosta, maahanmuutosta, poliisipulasta, metsänhoidosta, autoilusta ja rakentamisesta. Ja niin edelleen.

Kiertue alkaa perjantaina 15.3. ja päättyy torstaina 28.3.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt