Syyttäjä: Mies otettiin kiinni talon pihasta viime hetkellä nippusiteiden, veitsen ja teipin kanssa – suunnitteli ex-naisystävänsä raiskausta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyttäjä: Mies otettiin kiinni talon pihasta viime hetkellä nippusiteiden, veitsen ja teipin kanssa – suunnitteli ex-naisystävänsä raiskausta

Syyttäjän mukaan 40-vuotias tamperelaismies suunnitteli entisen seurustelukumppaninsa raiskausta. Poliisi puuttui tapahtumien kulkuun viime hetkellä.

13.3.2019 14:08

Tamperelaista miestä syytetään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Mies kiistää syytteen.

Poliisi otti miehen kiinni tamperelaisen talon pihasta viime elokuussa. Miehen hallussa oli veitsi, nippusiteitä, lippunaru sekä kangasteippiä. Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena oli sitoa ex-seurustelukumppaninsa sekä raiskata hänet.

Teon motiivina olisi ollut se, että nainen oli pistänyt välit poikki. Mies oli raivostunut tästä ja ryhtynyt suunnittelemaan rikosta.

Naisen kertoman mukaan mies oli puhunut väkivaltaisesta kostoseksistä ja sitomisleikeistä. Tarvittavat nippusiteet mies osti 13 minuuttia ennen naisen ensimmäistä hätäpuhelua.

Poliisi sai vihiä miehen aikeista, ja hänet otettiin kiinni naisen asuintalon pihasta.

– Epäillään, että hän olisi tehnyt toimenpiteitä sen kaltaisesti, että olisi kohdistanut vakavaa väkivaltaa yhteen henkilöön, sanoi rikoskomisario Joni Länsipuro tutkinnan alkuvaiheessa.

– Kun hänet oli otettu kiinni, vasta sitten paljastui, mitä oli meneillään.

Mies sai syytteen myös sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta. Hän oli esitellyt Tampereelta Helsinkiin matkalla olleessa junassa sukupuolielintään naispuoliselle matkustajalle sekä tyydyttänyt itseään.

Samaa miestä syytetään myös törkeästä ryöstöstä. Syytteen mukaan hän oli pahoinpidellyt julmasti pyörätuoliin sidotun liikuntakyvyttömän miehen ja ryöstänyt tältä kolme lääketablettia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?