Uhrina tamperelainen nainen: Poliisi esti viime tipassa vaarallisen rikoksen

Julkaistu:

Noin 40-vuotiaalle tamperelaismiehelle luetaan keskiviikkona syyte törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Epäillyn teon uhrina oli tamperelainen nainen.
Poliisi otti 40-vuotiaan miehen kiinni viime elokuussa, ja käräjäoikeus vangitsi hänet. Miehen aikeet paljastuivat kiinnioton jälkeen.

– Epäillään, että hän olisi tehnyt toimenpiteitä sen kaltaisesti, että olisi kohdistanut väkivaltaa yhteen yksityishenkilöön, kertoi rikoskomisario Joni Länsipuro Ilta-Sanomille elokuussa.

Länsipuron mukaan mies olisi toteuttanut rikoksen, jos poliisi ei olisi ottanut häntä kiinni. Poliisin arvion mukaan mies saattoi olla rikoshankkeen toteutuksessa jo loppusuoralla.

– Se on mielenkiintoinen kysymys, ollaanko yritysasteella vai valmisteluasteella. Varmaan on oltu ihan siinä rajoilla, Länsipuro sanoi.

Ennen pääsyytteen käsittelyä miehelle luettiin syyte törkeästä ryöstöstä.

Syytetty oli viime tammikuussa vaatinut pyörätuoliin sidotulta liikuntakyvyttömältä mieheltä huumaavia lääkeaineita. Kun lääkkeitä ei herunut, syytetty pahoinpiteli pyörätuolissa istujan. Uhri sai luunmurtumia eri puolille kehoa.

– Rikos on tehty erityisen julmalla tavalla, sanoi syyttäjä Mika Mäkinen.

Syyttäjä vaatii tästä teosta vastaajalle vähintään 3 vuoden 6 kuukauden vankeustuomiota.

Syyte törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta luetaan myöhemmin keskiviikkona. Mahdollista on, että jutun syyte ja käsittely määrätään salaiseksi.