Lentokiellossa ollut kone laskeutui illalla Helsinki-Vantaalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lentokiellossa ollut kone laskeutui illalla Helsinki-Vantaalle

Julkaistu: 12.3.2019 23:25

Flydubain 737 MAX -kone laskeutui illalla Helsinkiin, vaikka se olikin lentokiellossa.

Flydubain lento 1783 laskeutui Helsinkiin Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA:n asettamasta kiellosta huolimatta illalla kello 21.56. Kielto tuli voimaan kello 21.

Traficomin ilmailujohtaja Pekka Henttu kertoo, että Suomen viranomaiset päästivät koneen laskeutumaan järkisyistä.

– Tottakai tässä pitää ajatella kokonaisvaltaisesti, hän sanoo.

Henttu sanoo, ettei olisi ollut turvallisuudenkaan kannalta järkevää käännyttää konetta takaisin, koska se olisi joutunut laskeutumaan varakentälle. Varakenttä olisi todennäköisesti ollut lentäjille vieraampi kuin Helsinki.

  • Katso jutun alusta videolta, mitä Norwegianin matkustajat ajattelevat Boeingin konetyypin kriisistä

Mutta nyt kun lentokone on maassa, se ei enää Hentun mukaan nouse kaupallisena lentona, eli matkustajien kanssa ilmaan Suomesta pääse.

– Matkustajien kanssa se ei lähde. Se on selvä, Henttu sanoo.

Erikseen harkiten ja siirtolentona ilman matkustajia Hentun mukaan lentokone voidaan kuitenkin mahdollisesti jonnekin siirtää.

Helsinki-Vantaalla jännitettiin tiistai-iltana, nouseeko Flydubain lento 1784 ilmaan. Lennon oli määrä lähteä kohti Dubaita kello 22.55 Suomen aikaa. Lento oli määrä lentää samalla koneella, joka nyt siis jää ainakin toistaiseksi Helsinki-Vantaalle.

Flydubain edustaja Elizabeth Maclean kommentoi illalla IS:lle, että lento 1784 on peruttu ja yhtiö on yhteydessä lennon matkustajiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?