Niklas oli jo Boeing 737 Maxissa Helsinki-Vantaalla, kun kapteenin kuulutus pysäytti – ”Kyllä kaikki tajusivat”

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomalainen Niklas Varanka kertoo, että Norwegianin lento Ouluun ei päässyt lähtemään teknisen vian takia.
Las Palmasista Ouluun matkalla ollut Niklas Varanka odottaa parhaillaan Helsinki-Vantaan lentokentällä tietoa jatkolennostaan. Norwegianin lennon kohti Oulua olisi pitänyt lähteä kello 15.55.

– Mentiin koneeseen ja päästiin istumaan. Sitten ilmoitettiin, että koneessa on tekninen vika ja meidän pitää vaihtaa konetta, Varanka kertoo.

Varankan mukaan matkustajille ei kerrottu tarkemmin, millaisesta viasta on kyse. Mies kuitenkin kiinnitti huomiota siihen, että koneen malli oli Boeing 737 MAX 8, jonka käytön Norwegian on toistaiseksi keskeyttänyt.
– Vähän epäröitiin, onko tämä turvallista, Varanka kertoi huomattuaan, mistä konemallista oli kyse.

– Ei sanottu suoraan vaan sanottiin, että tekninen vika. Mutta kyse on samasta mallista, joten kyllä kaikki tajusivat.

Matkustajat odottivat koneessa puolisen tuntia ennen kuin he siirtyivät takaisin lentokentälle. Varanka kertoo matkustajien odottavan lisäohjeita.

– Tässä on 50 metrin jono toimistolle, jonne mennään yksi kerrallaan.

Varankan mukaan toissapäiväinen Ethiopian Airlinesin turma, jossa sai surmansa oli 150 ihmistä ja Boeingin uutuuskoneelle usean maan asettaman lentokiellot ovat puhuttaneet matkaajien keskuudessa.

– Vieressä puhuttiin juuri siitä. Ja kun aamuyöstä lähdettiin Las Palmasista, vieressämme istui suomalainen mies ja hän kysyi lentoemännältä, että mikä konemalli oli kyseessä. Että häntäkin pelotti hieman.

Norwegianin sivuilla kerrotaan, että lento D8108 Ouluun kello 15.55 on peruttu.

– Euroopan ilmailuviranomaisten suosituksia noudattaen olemme päättäneet keskeyttää lennot Boeing 737 MAX -koneilla. Tämän takia pahoittelemme, että lentosi...on peruttu, sivuilla sanotaan.

Seuraavan lennon Oulun oli määrä lähteä Helsinki-Vantaalta kello 17.35. Lennon uudeksi lähtöajaksi on kuitenkin korjattu kello 18.30.


Juttua päivitetty kello 17.34: Norwegian kertoo sivuillaan, että lento peruuntui Boeing 737 MAX -koneiden lentokiellon takia.

Pitikö sinun lentää Norwegianin Boeing 737 Maxilla? Peruuntuiko lentosi? Kerro asiasta meille: uutiset@iltasanomat.fi, WhatsApp 040 6609019 tai täältä.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt