Viikko alkaa lumisateilla isossa osassa maata – Pohjois-Lapissa poutaista

rac

Julkaistu:

Alkuviikko on poutainen erityisesti idässä ja Keski- ja Pohjois-Lapissa.
Maanantaina maan eteläosasta eteläiseen Lappiin ulottuvalla alueella sää on monin paikoin pilvinen ja lumisateinen, poutaisinta on idässä, jossa pilvipeitekin voi paikoin rakoilla.

Keski- ja Pohjois-Lapissa sää on laajalti aurinkoinen ja poutainen. Koillituuli on maan pohjoisosassa kohtalaista tai navakkaa ja puuskaista, muualla maassa tuuli kääntyy lännestä alkaen luoteeseen ja on heikkoa tai kohtalaista.

Päivälämpötila on enimmäkseen 3 – 6 astetta pakkasta, Pohjois-Lapissa 8 – 13 astetta pakkasta.

Tiistaina sää poutaantuu ja enää satelee paikoin Itä-Suomessa itärajan tuntumassa. Maan pohjoisosassa sää on enimmäkseen selkeä ja poutainen, mutta maan etelä- ja keskiosassa on edelleen monin paikoin pilvistä.

Iltaa kohti sää selkenee maan keskiosassakin pohjoisesta alkaen. Pohjoisenpuoleinen tuuli heikkenee. Päivälämpötila on laajalti 3 – 7 astetta pakkasta, Pohjois- ja Keski-Lapissa 7 – 13 astetta pakkasta.

Keskiviikkona heikko tai kohtalainen tuuli kääntyy lounaan ja kaakon välille ja pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen. Matalapaine lähestyy ja illalla lännessä voi jo paikoin tulla lumisateita.

Päivälämpötila on maan eteläosassa kolmen -3 – 1 astetta, keskiosassa 2 – 7 astetta pakkasta ja pohjoisosassa 4 – 10 astetta pakkasta. Pohjois-Lapissa on paikoin kylmempää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt