Hiace-mies haaksirikkoutui Vesijärvellä – pelastajilla on tekemätön paikka

Julkaistu:

Tekemätön paikka: Kuka hinaa, kun jää ei kestä?
Paikka on Vesijärvi, Lahti.

Haaksirikon tarkka paikka on 300 metriä Isosaaren rannasta Messilään päin.

Kohde on Hiace, omaa sukua Toyota.

Pakettiautojen klassikkoihin kuuluvasta Hiacesta tuli sunnuntaina varoittava näköispatsas jäillä liikkumisen riskeistä kuluvan talven heikoilla ja arvaamattomilla jäillä.

Vesijärven jää petti Hiacen takapyörien alla, joko koko jääkerros tai joku jään sisäisistä kohvakerroksista. Takapyörät joka tapauksessa katosivat.

Seuraavaksi katosi Hiacen kuljettaja. Poliisi sai hänet kiinni puhelimella, mutta Hiace on yhä kiinni Vesijärven jäässä.

– Siellä se on. Pimeä tuli jo. Epäilen, että se on siellä vielä aamullakin, arvioi kinkkisen tilanteen päivystävä palomestari Kari Sipilä Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Jää petti Hiacen takapyörien alta joskus iltapäivällä. Sivulliset mökkiläiset näkivät Hiacen jäällä ja pelkäsivät Hiacen kuljettajan tai mahdollisen koko miehistön hukkuneen.

Hätäkeskukseen soitettiin kello 18.03, hämärän hysyn kynnyksellä.

– Meidän ruiskumestari kävi siellä katsomassa, ja sitten poliisi tavoitti omistajan kaupungilta, jonne hän oli kävellyt, Sipilä kertoo.

Sipilä ei tiedä, miksi Hiace-mies autoili Vesijärvellä.

– Kaikenlaista löytyy, Sipilä pohtii yleisellä tasolla inhimillisen suorituskyvyn ja tarmonpuuskien ulottuvuuksia.

Hiace-mies aikoo nyt Sipilän mukaan selvittää, miten saa Hiacen pois Vesijärven jäältä. Ongelma on, että jää ei kestä hinausautoa tai traktoria. Hinausvälineen pitää olla selvästi kevyempi kuin Hiace.

– Joku ankkurointi jäähän ja järeät käsivinssit, Sipilä pohtii ratkaisua.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt