Onnibussi rysähti lumipenkkaan lähellä Yllästä – matkustaja kuvasi tilanteen videolle: ”Kun tuollainen iso auto haukkaa sivuun, niin se sitten haukkaa”

Matkustaja onnistui nappaamaan videon juuri h-hetkellä kaksikerroksisen bussin paraatipaikalta, yläkerran etupenkeiltä. Matkustajille tai kuljettajalle ei käynyt kuinkaan.

10.3.2019 17:56

Tie on kapea ja sivutuuli pyryttää lunta aukealla alueella. Onnibusin liikennöimä linja-auto matkaa Leville. Oululainen Mikko Kyröläinen istuu aitiopaikalla yläkerran etupenkeillä ja painaa videokuvauksen päälle.

Heti rysähtää, bussi suistuu lumiseen penkkaan.

  • Ojaan suistuminen näkyy oheisella, jutun pääkuvana olevalla videolla.

– Itselläni on samanlainen kaksikerroksinen bussi ja sitä joskus ajaneena katselin yläkerrasta, että nyt on aika kaposen näköinen tie. Ajattelin, että saa nyt nähdä, miten tämä tästä mahtuu kulkemaan, kun kapealla tiellä tulee autoja vastaan, Kyröläinen kertoo.

– Siinä aukiolla oli lunta tuiskuttanut sen verran, että kun tuollainen iso auto haukkaa sivuun, niin se sitten haukkaa kanssa. En kerennyt kuin painaa (videoinnin) päälle, kun auto jo meni.

Onnibus.com:in toimitusjohtaja Lauri Helke sanoo, että paluukyyti Leviltä Helsinkiin on saatu järjestettyä ajallaan eikä paluulähtö siis viivästynyt.

Kyröläinen kertoo itse ajaneensa aiemmin vastaavanlaista kaksikerroksista bussia lähinnä harrastusmielessä kavereiden kesken, ei ammattitarkoituksiin.

Kyröläinen korostaa, ettei kuski tehnyt hänen mielestään mitään väärää, vaan syy sunnuntaisessa ojaanajossa oli olosuhteissa.

– Kuski ei siinä tehnyt mitään virhettä, kenenkään ei pidä häntä siitä syytellä, mutta kun tie on kapea, auto on iso ja lunta on paljon, näin voi käydä. Vauhtiakaan ei ollut enempää kuin tarvitaan.

Onnibus.com Oy:n toimitusjohtaja Lauri Helke vahvistaa, että noin kello yhden jälkeen iltapäivällä yhtiön Helsingistä Leville matkalla ollut auto suistui tieltä hieman ennen Ylläksen pysäkkiä.

– Siinä noin 25 kilometriä Kolarin jälkeen bussi oli suistunut sivutuulen vuoksi eikä päässyt sieltä omin voimin pois, koska lunta oli sen verran paljon.

Kyydissä olleille 12 matkustajalle ei videon kuvanneen matkustaja Kyröläisen silmin näyttänyt sattuvan kuinkaan. Heille tilattiin tilataksit.

– Kuski tuli heti kysymään, sattuiko kenellekään mitään. Kuskihan hommasi meille saman tien jatkoyhteydet, kaksi taksia tuli peräkärryineen ja pääsimme jatkamaan matkaa perille.

Peräkärryt takseissa olivat lomailijoiden matkatavaroita varten.

Täällä ollaan. Kuvan ottanut matkastaja jännitti, miten linja-auto selviää kapealla tiellä vastaantulijoiden ja sivutuulen kanssa.

Videon kuvannut Kyröläinen kertoi puhelimitse sunnuntaina iltapäivällä, että hän oli päässyt juuri perille hotellihuoneeseen purkamaan matkatavaroitaan. Oulusta kotoisin oleva Kyröläinen saapui Leville sekä työ- että lomatarkoituksissa.

Viivästystä ei tullut Kyröläisen mukaan kuin tunti.

– Ei voi moittia, hän toteaa.

Ojaan suistuneen linja-auton oli tarkoitus vaihtaa Levillä menosuunta takaisin Helsinkiin.

– Sinne hankittiin toinen bussi, joka ajaa ihan aikataulun mukaisesti Leviltä Ouluun. Oulussa vaihtuu oma bussimme Helsinkiin. Sellainen järjestely, Onnibussin toimitusjohtaja Helke lupaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?