Puhuttavat kuvat: Kolme suomalaista vaikuttajanaista menivät pahoinpidellyksi meikattuna töihin

Julkaistu:

Kampanjalla halutaan muistuttaa naistenpäivän kynnyksellä perheväkivallasta, joka on yhä joillekin naisille arkipäivää.
Uutisvuodon kapteeni Reetta Räty, Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä ja kansanedustaja Eva Biaudet ovat osa kampanjaa, jossa muistutetaan naisiin kohdistuvasta perheväkivallasta.


Naistenpäivää vietetään tänään 8. maaliskuuta.

Kampanjassa Räty, Heikkilä ja Biaudet menevät töihin pahoinpidellyksi meikattuina nostaakseen keskustelua naisiin kohdistuvasta väkivallasta.


Kyse on Amnestyn ja Ensi- ja turvakotien liiton yhteisestä kampanjasta, jolla kerätään varoja naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön. Kampanjassa on mukana mm. Finlayson.

– Halusin lähteä mukaan kampanjaan, koska haluan antaa äänen äänettömille. Perheväkivallalla on pysyvät jäljet, jotka vaikuttavat myös lapsiin ja nuoriin. Haluan, että jo tänään kaikki lapset ja nuoret voivat elää turvallisessa kasvuympäristössä, ja että kykenemme tukemaan vanhempia ja parisuhteita, jotta perheväkivalta vähenisi. Jokainen voi vaikuttaa väkivallan kierteen katkaisemiseen, Heikkilä kertoo kampanjan tiedotteessa.


Kansalaisjärjestöjen mukaan Suomi on EU:n toiseksi vaarallisin maa naisille. Yli 700 000 naista ovat kohdanneet parisuhdeväkivaltaa ja vuosittain 50 000 naista kokee seksuaalista väkivaltaa. Joka kolmas suomalainen nainen on joutunut kumppaninsa pahoinpitelemäksi. Suomessa kuolee joka vuosi 15 naista parisuhdeväkivallan seurauksena.

– Tavoitteena on, että vuonna 2030 yksikään nainen ei kuole Suomessa parisuhdeväkivallan seurauksena. Avainasemassa on viestiä väkivallan eri muodoista ja siten tunnistaa ne paremmin. Euroopan turvallisimmassa maassa kaikki, joiden elämää väkivallan pelko varjostaa, uskaltavat hakea apua ja myös saavat sitä, Amnestyn Suomen osaston sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvan syrjinnän asiantuntija Pia Puu Oksanen sanoo tiedotteessa.