Lidl ei ole lopettanut yhteistyötä ihmisoikeus­rikkomuksista epäillyn tekstiilitehtaan kanssa

Julkaistu:

Lidl Suomen mukaan paras tapa vaikuttaa on tuotantolaitoksen työolojen kehittäminen.
Lidl ei ole lopettanut yhteistyötä ihmisoikeusrikkomuksista epäillyn myanmarilaisen tekstiilitehtaan kanssa.

Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Riikka Pöllänen sanoo tiedotteessa, että paras tapa vaikuttaa on tuotantolaitoksen työolojen kehittäminen. Lidl onkin Pölläsen mukaan käynyt keskusteluja tehtaan eri tahojen kanssa epäkohtien ratkaisemiseksi.

– Emme ole lopettaneet yhteistyötä tuotantolaitoksen kanssa, koska sillä tavalla ongelmia ei ratkaista vaan ne siirtyisivät eteenpäin. Paras tapa vaikuttaa asiaan on tuotantolaitoksen työolojen kehittäminen, Pöllänen sanoo tiedotteessa.

Tanskalaisen kansalaisjärjestön Danwatchin raportti paljasti aiemmin tässä kuussa, että työolosuhteet Lidlille vaatteita ja kenkiä valmistavissa tehtaissa Myanmarissa saattavat olla surkeat. Järjestön raportin mukaan vaatteita tehdään alle kolmen euron päiväpalkalla ja työntekijät tekevät tauotta töitä päästäkseen päivän tavoitteisiin.
Raportin mukaan tehtaan työntekijät kärsivät fyysisestä ja henkisestä väkivallasta ja heiltä on kielletty ammatillinen järjestäytyminen. Lisäksi naisilla teetetään usein raskauskoe ennen työhönottoa, raportista ilmenee.

Toimenpiteitä paikan päällä

Lidlin vaatteita tuotetaan 19 tehtaassa Myanmarissa, Lidl kertoo kotisivuillaan. Lidlin mukaan Myanmar on kuitenkin tunnistettu riskimaaksi jo ennen Danwatchin julkaisemaa raporttia.

Lidlin viestinnästä kerrotaan, että Lidl on käynnistänyt kehitysohjelman jo viime syksynä paikan päällä. Kehitystyö on EU:n tukeman kehitysohjelman ohjauksessa. Raportissa esitettyjä väitteitä tutkitaan lisäksi Myanmarissa yhteistyössä liikekumppaneiden kanssa.

– Ohjelmaan sisältyy esimerkiksi tehdaspäällikköjen koulutusta henkilökunnan valituksien käsittelyyn ja siihen, että asioihin osattaisiin puuttua ajoissa. Lisäksi tuotantolaitoksen henkilöstöosastoa on koulutettu ylityökäytännöistä. Raportin jälkeen myös työntekijän raskauteen ja raskaana olevan oikeuksiin liittyvää koulutusta on lisätty, Anna Rissanen Lidl Suomen viestinnästä kertoo STT:lle.

Lidl ilmoitti raportin ilmestymisen jälkeen aiemmin tällä viikolla suhtautuvansa vakavasti syytöksiin työntekijöiden oikeuksien loukkaamisesta.

– Emme hyväksy ihmis- ja työoikeuksien loukkaamista missään muodossa, yrityksen viestintäjohtaja Pilvi-Sisko Riikonen kuvaili.