Timo Soini jättää politiikan kotimaassa – oli vaitonainen tulevaisuudestaan: ”Koko lailla vapaa mies tekemään päätöksiä”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Timo Soini piti tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa avasi syitään jättää hakematta eduskuntaan.
Ulkoministeri Timo Soini (sin) piti tiedotustilaisuuden, jossa hän avasi syitään jättää hakematta eduskuntaan kevään vaaleissa.

Hän kertoi tiedotustilaisuudessa uran kotimaisessa politiikassa oleva ohi, mutta muutoin hän oli tulevaisuudesta vielä hyvin vaitonainen.

Hän ei kertonut kyselyistä huolimatta, aikooko asettua ehdolle eurovaaleissa.

– Olen koko lailla vapaa mies tekemään päätöksiä tämän jälkeen. Hoidetaan nämä hommat loppuun ja sitten alkaa uusi elämä, Soini kommentoi.

Päätöksen hän kertoi syntyneen hyvin hiljattain. Päätökseen ei Soinin mukaan vaikuttanut huoli omasta pärjäämisestä kevään vaaleissa.

– Olen ihan varma, että olisin mennyt läpi eduskuntaan jos olisin pyrkinyt, Soini sanoi.

– Ei tämä päätös lopettaa helpolla syntynyt.

Soini kertoi luottavansa Sinisen tulevaisuuden pärjäämiseen kevään eduskuntavaaleissa ja kannustaa entiseksi jääviä puoluetovereitaan sitkeyteen. Soini sanoi uskovansa puoleen mahdollisuuksiin saada Uudeltamaalta neljä paikkaa eduskunnassa. Puolueen merkittäväksi ääniharavaksi hän uumoili puolustusministeri Jussi Niinistöä.

Hän kertoi puolueen ottaneen hänen päätöksensä vastaan ”ihan hyvillä mielin”.

Soini kertoi myös voivansa hyvin hänen terveydentilastaan kysyttäessä.

– Ihan hyvin voin, eikä ole isompaa hätää. Hyvin kroppa on kestänyt ja pääkin, mutta onhan tämä kovaa työtä.

Vaikka Soinin tie erkani perussuomalaisten kanssa, muistelee hän puolueen syntyä ja kulta-aikoja lämmöllä.

– Olen karstulalaisessa mökissä perustanut yhdessä kolmen muun henkilön kanssa puolueen, josta tuli kaksi jytkyä. Mutta mikään maailmassa ei ole pysyvää, katsotaan vaikka Rooman valtakuntaa tai Neuvostoliittoa.

– Kyllä tämä politiikka on hienoa, kun sitä pääsee tekemään kunnolla. Epäonnistuin ensimmäisissä vaaleissa ja kaikki sanoi, että ’ihan viisas mies, mutta ei koskaan pääse eduskuntaan’, ja nyt on tällainen ura takana.

Tiedusteltaessa, että syntyikö päätös jättää kotimaan politiikka samassa saunassa, kuin idea perussuomalaisista sai alkunsa, vastasi Soini kryptisesti:

– Mulla on kaunis ja viisas vaimo, siihen on hyvä päättää.
  • Katso koko tiedotustilaisuus alla olevalta videolta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt