Syyte: Opettaja lähetteli seksuaalissävytteisiä viestejä oppilaalleen Kaarinassa – toivoi saavansa alaikäisen pariksi päiväksi henkilökohtaiseksi seksilelukseen

Julkaistu:

Musiikin opettaja kiistää virkarikoksen ja Snapchat-viestien aitouden.
Määräaikaisissa virkasuhteissa ollut lukion opettaja muun muassa lähetteli erittäin seksuaalissävytteisiä viestejä yhdelle oppilaalleen ja tarjosi oppilaille alkoholia Kaarinassa, kirjoittaa syyttäjä syytekirjelmässä. Syyttäjä vaatii musiikinopettajana toimineelle miehelle ehdollista vankeutta tai vähintäänkin tuntuvia sakkoja virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Syytteen mukaan opettaja muun muassa viestitti oppilaan näyttävän vielä paremmalta ilman paitaa sekä kertoi toivovansa, että saisi oppilaan pariksi päiväksi henkilökohtaiseksi seksilelukseen. Oppilas oli alaikäinen.

Rikos tapahtui syytteen mukaan vuoden 2016 lopulta vuoden 2018 alkuun. Opettaja irtisanoutui itse joulukuussa 2017.

Syytteen mukaan opettaja pyrki luomaan joihinkin oppilaisiin poikkeuksellisen luottamuksellisen suhteen ja käytti asemaansa hyväksi. Syytekirjelmässä sanotaan, että mies oli puhelin- ja viestiyhteydessä oppilaisiin myös koulunkäyntiin liittymättömissä asioissa ja kuljetti oppilaita kouluun ja vapaa-ajan tapahtumiin.

– Osa (opettajan) puheista ja viesteistä on ollut seksuaalissävytteisiä. Osa oppilaista on ollut alle 18-vuotiaita (opettajan) aloittaessa musiikinopettajana syksyllä 2015, syytteessä sanotaan.

Puolustus: Virkarikoksen tunnusmerkistö ei täyty

Opettaja kiistää rikoksen ja oikeuden käsittelemien snapchat-viestien aitouden.

Kirjallisessa vastauksessa hän sanoo, ettei ollut virkasuhteessa marraskuusta 2015 kesäkuuhun 2016 saakka. Opettajan vastauksen mukaan hänet rekrytoitiin irtisanotun musiikinopettajan tilalle ilman, että virka olisi julistettu haettavaksi tai esteettömyysselvitystä olisi tehty.

– (Opettaja) ei ole voinut kyseisenä aikana syyllistyä virkarikokseen, opettajan puolustus kirjoittaa vastauksessa.

Vastauksen mukaan osoitettavissa ei ole muutenkaan toimintaa, joka täyttäisi virkarikoksen tunnusmerkistön.

Syytteen mukaan mies salli oppilaille alkoholin käytön ja nautti alkoholia ainakin yhdellä koulun matkalla.

Vastauksen mukaan suuri osa esitutkinnassa ja syytteessä mainituista matkoista eivät liity Kaarinan lukioon ja opettaja ei ole voinut syyllistyä virkarikokseen vapaaehtoisena kuoron johtajana.

"En sopinut alaikäisten päästämisestä baariin"

Opettaja kiistää, että olisi sopinut ravintoloitsijan kanssa alaikäisten päästämisestä baariin. Hän sanoo, että kävi baarissa muutamien opiskelijoiden kanssa oluen verran ja ajoi kaksi opiskelijaa näiden pyynnöstä koteihin.

Mies kertoo, että on muutenkin tarpeen vaatiessa kyydinnyt opiskelijoita ja kiistää väärät tarkoitusperät asiassa.

Toisella kertaa täysi-ikäiset opiskelijat pyysivät opettajaa vastauksen mukaan näytöksen jälkeen baariin, jossa hän oli oluen verran. Kolmannen kerran mies kertoi olleensa vanhempien kutsusta illanvietossa noin puolen tunnin ajan.