Poliisi: Mies puukottanut kahta aikuista Helsingin Haagassa, myös kolmelle lapselle vammoja – epäilty on kateissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi tutkii tapahtunutta kahtena tapon yrityksenä ja useana törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä.
Poliisi epäilee, että vuonna 1985 syntynyt mies on puukottanut Santavuorentiellä kahta aikuista ja aiheuttanut tapahtumapaikalla olleille kolmelle kouluikäiselle lapselle vammoja.

Uhrit ovat epäillyn ex-puoliso, ex-puolison ystävä ja puolisoiden kolme yhteistä, kouluikäistä lasta. Uhrien vammojen vakavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Kaikki viisi ovat sairaalahoidossa.

–Uhrien, myös lasten, vammojen laatua selvitetään yhä, rikosylitarkastaja Jonna Turunen sanoi STT:lle.

Epäillyn tekijän henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Epäilty on kateissa. Poliisi tutkii tapahtunutta kahtena tapon yrityksenä ja useana törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä.

Aiemmin poliisi oli eristänyt lastensuojelupalveluiden tilat Haagassa. Ilta-Sanomien toimittaja oli paikalla puoli neljän aikaan, jolloin alueella ei enää ollut poliiseja. Tilat eivät olleet enää eristettynä.

Rakennuksen ulko-oven edustaa oli siivottu, mutta kadulla ja pienkerrostalon ulko-ovessa näkyi tuoreita veriroiskeita. Lastensuojelun tilat olivat siivoojaa lukuunottamatta tyhjillään.

Yksi ohikulkija kertoi nähneensä paikalla aiemmin useita poliisiautoja. Yksi rakennuksen asukas kertoi, ettei itse huomannut välikohtausta, mutta jotkin muista talon asukkaista olisivat mahdollisesti todistaneet tilanteen.

Santavuorentie 6:ssa sijaitsee ainakin Ankkurin Lastensuojelupalvelujen yksikkö. Poliisi ei ottanut STT:lle kantaa siihen, liittyykö puukotus lastensuojelupalveluihin.

– Lastensuojeluasiat ovat meillä salassa pidettäviä, rikosylitarkastaja Turunen sanoo STT:lle.

STT tavoitti Ankkurin edustajan puhelimitse, mutta hän ei voinut kommentoida asiaa.

Helsingin poliisi twiittasi aiemmin, että sivulliset eivät ole vaarassa ja poliisi selvittää tilannetta.

Asiasta lisää hetken kuluttua.