Kuvat hämärtyvästä illasta: Matti Nykäsen nimikkomäen juurella paloi vain muutama kynttilä – olosuhteet puuttuivat peliin vielä kerran

Mäkihyppääjälle niin tutut olosuhteet puuttuivat peliin Jyväskylän Laajavuoressa Matti Nykäsen mukaan nimetyn hyppyrimäen edustalla lauantai-illan hämärtyessä.

2.3.2019 20:58

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen nimikkomäen juurelle sytytetyistä kynttilöistä suurin osa oli sammunut – tuuli oli tehnyt tehtävänsä.

Muutama kynttilä uhmasi olosuhteita ja loisti kirkkaana mäkimontussa. Niin kuin aikanaan loisti Nykänen, usein olosuhteista piittaamatta.

Jyväskylässä vallitsi lauantaina sankka lumisade ja voimakas tuuli – eli ei varsinaisesti mikään mäkihyppääjän keli.

Nykänen siunattiin lauantaina Jyväskylän Taulumäen kirkossa.

Perhepiirissä järjestetyn siunaustilaisuuden jälkeen poliisin johtama hautajaissaattue kiersi Tuomiojärven reunaa pitkin Laajavuoreen. Yleisö sai kerääntyä saattueen reitin varrelle osoittamaan kunnioitusta vainajalle.

Jyväskylästä lähtöisin olevan Nykäsen hyppyura sai alkunsa juuri Laajavuoresta, jossa seisoo myös hänen mukaansa nimetty hyppyrimäki.

Mäen juurella pidettiin lyhyt hiljainen hetki.

Nykänen haudataan myöhemmin perheen hautapaikalle. Sukuhaudalle oli kertynyt hiljalleen lauantain aikana kukkia ja kynttilöitä.

Haudalla kynttilät paloivat myös illan hämärtyessä.

Lue lisää: Lumi peitti neilikat Nykäsen haudalla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?