Kaupunginjohtaja: Patsaan lisäksi Nykäsen muistoksi kaavaillaan Jyväskylään ”jotain muutakin”

Jyväskylän kaupunki päättänee maanantaina aloittaa mäkilegendan patsaan valmistelut.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto piti muistopuheen mäkilegenda Matti Nykäselle mäkihypyn SM-kilpailuissa Jyväskylän Laajavuoressa 17. helmikuuta.

2.3.2019 17:21

Jyväskylän kaupunki kaavailee mäkihyppääjä Matti Nykäselle patsasta, jonka valmistelun aloittamisesta päätettäneen maanantaina kaupunginhallituksessa, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Kaupunginjohtaja osallistui lauantaina Nykäsen siunaustilaisuuteen Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelissa.

Koiviston mukaan lopulliset päätökset siitä, millainen patsas on, mihin se tulee ja kuka taiteilija sen toteuttaa, tehdään tämän vuoden puolella.

Jyväskylästä maailman mäille ponnistaneelle Nykäselle ehdotettiin patsasta jo vuonna 2017 kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) ja usean muun kaupunginvaltuutetun aloitteessa. Viime syksynä Keskisuomalainen kertoi, että patsasehdotus oli tyssäämässä Jyväskylän kaupungin vastustukseen.

Nyt patsas on tulossa. Kaupunginjohtaja Koiviston mukaan se ei ole ainoa suunnitelma Nykäsen muistamiseksi.

– On tietynlaisia juttuja pohdinnassa, jossa on vähän muitakin toimijoita vastuullisena kuin kaupunki, Koivisto sanoi lauantaina.

Hän ei valottanut tarkemmin suunnitelmien luonnetta.

– Mietitään erilaisia asioita erilaisten tahojen kanssa, mutta niistä ei pysty enempää sanomaan.

– Nykänen on puhutellut niin paljon suomalaisia ylipäätään ja minusta tuntuu, että jyväskyläläisiä oikein erityisesti, Koivisto perusteli suunnitelmia.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto osallistui tänään Matti Nykäsen siunaustilaisuuteen Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelissa.

Koivisto kertoi ennen kappeliin menoa, että Nykäsellä on ollut kaupungille iso merkitys.

– Se on tullut monellakin tapaa esille tässä virkaa hoitaessa, että Nykänen oli tosi tunnettu. Todella yllättävissä yhteyksissä huomaa, että Matti Nykänen tunnetaan ja osataan jopa joskus yhdistää Jyväskylään. Nykänen on varmaan laittanut, jos yksittäisistä ihmisistä puhutaan, Jyväskylää eniten maailmankartalle. Näin voi ihan huoletta sanoa. Sillä on iso merkitys kaupungille, vaikka se ei ollut hänen toimintansa päätavoite.

Surullinen päivähän tämä on, Koivisto jatkoi.

– Varmaan pystymme myös muistelemaan hienoja ja positiivisia asioita, mitä hän on tehnyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?