Tuhannet ihmiset saapuivat hyvästelemään Matti Nykästä – ruuhka ja sää aiheuttivat pieniä haasteita poliisille

Poliisi arvioi hautajaissaattueen reitillä olleen jopa 3000 ihmistä.

Hautajaissaattueen reitin varrelle oli kerääntynyt poliisin arvioiden mukaan 2000–3000 ihmistä.

2.3.2019 16:35

Mäkihyppääjälegenda Matti Nykäsen hautajaispäivänä vältyttiin poliisin mukaan järjestyshäiriöiltä ja suurilta ongelmilta.

Nykäsen siunaustilaisuus pidettiin puoliltapäivin Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelissa. Sieltä hautajaissaattue siirtyi Laajavuoren mäkikeskukseen, jossa vietettiin hiljainen hetki Nykäsen nimikkomäen äärellä. Laajavuoresta saattueen matka jatkui yksityiseen muistotilaisuuteen.

Hautajaissaattueen reitin varrelle oli kerääntynyt poliisin arvioiden mukaan 2000–3000 ihmistä. Jyväskylässä päivysti muutama poliisipartio, joiden voimin valvottiin etenkin liikenteen kulkemista.

– Keli toi hieman ongelmia ja paikalla oli paljon ihmisiä sekä ahtaat tilat. Paikoitellen liikenne takerteli, mutta erityisen isoja ongelmia ei ollut, komisario Juha Mäntynen kertoo.

Etenkin Laajavuoreen saapui paljon väkeä hyvästelemään mäkikotkaa.

– Laajavuorentiellä liikenne hieman takelteli, koska sinne saavuttiin paljon autolla ja parkkipaikat olivat loppu. Sen seurauksena liikenne ei liikkunut, mutta se oli odotettua ja siksi poliisi oli varustautunut sinne.

Komisarion mukaan ruuhka on purkautunut tilaisuuden jälkeen mallikkaasti.

– Totta kai ruuhkassa asiat menevät omalla painollaan ja siinä kesti hieman, mutta ihmiset olivat onneksi varautuneet siihen.

Kokonaisuutena päivä sujui poliisin mukaan hyvin, ja liikenteen pitäisi olla Jyväskylässä jo normaalia.

– Tilanne on nyt ohi. Olemme tyytyväisiä sikäli, että sekä hautajaissaattueen että poliisin kannalta kaikki sujui mallikkaasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?