Matti Nykäsen siunaustilaisuus päättyi – Vieno-äiti murtui lohduttomaan itkuun arkun vierellä

Matti Nykäsen hautajaissaattue lähtee liikkeelle Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelilta.

2.3.2019 13:17

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen siunaustilaisuus päättyi kello 12 alkaneessa tilaisuudessa Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelilta. Yksityiseen siunaustilaisuuteen kutsuttiin noin 60 vierasta, jotka ovat kaikki Nykäsen läheisiä.

Kappelin muurin ympärille odottamaan oli kertynyt yhden aikoihin noin 200 katsojaa. Väkeä saapuu kirkon ympäristöön jatkuvasti lisää. Väkeä on kerääntynyt myös Nykäsen nimikkomäelle Laajavuoreen. Yleisö on kerääntynyt kaareksi mäkimontun vieressä olevalle parkkipaikalle.

Ensimmäisenä ovista käveli hautajaisauton kuljettaja Juha Ryynänen. Noin viisi minuuttia myöhemmin kappelin ovista korkeista ovista saapui Nykäsen valkoinen arkku, jonka päälle oli asetettu sinivalkoinen kukkalaite.

Hiljainen saattue asettui arkun edustalle ja hiljentyi hetkeksi. Pia-leski ja Vieno-äiti loivat arkkuun vielä viimeisen silmäyksen. Äiti murtui arkun vierellä itkuun, kun auton takaluukku meni kiinni. Hän sai Matin siskolta lämpimän halauksen.

Tämän jälkeen arkku aseteltiin hautajaisautoon ja Matti Nykänen lähti viimeiselle matkalleen.

Siunaustilaisuuden jälkeen alkaa hautajaissaattue, jonka yhteydessä kansalaiset voivat jättää viimeiset hyvästinsä mäkikotkalle. Saattue etenee kappelilta Nykäsen nimikkomäelle Laajavuoreen ja pitää minuutin pysähdyksen.

Saattue päättyy Seppälänkankaalle. Nykäsen muistotilaisuus on vain läheisille. Mäkikotkan viimeinen leposija tulee olemaan hänen isänsä ja isoäitinsä vieressä sukuhaudassa.

 

Ilta-Sanomat seuraa Jyväskylän tapahtumia hetki hetkeltä suorana lähetyksenä. Voit seurata lähetystä täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?