Jyväskylän kaupungin­johtaja Timo Koivisto kommentoi Nykäsen patsas­hanketta: ”Tämän vuoden puolella tehdään päätökset”

Myös ministeri Sampo Terho korostaa Matti Nykäsen merkitystä: – Hän oli suuri suomalainen urheilusankari.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto saapui Matti Nykäsen siunaustilaisuuteen.

2.3.2019 12:33

Helmikuun alussa kuolleen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen siunaustilaisuus alkoi puolilta päivin Jyväskylässä. Vanhan hautausmaan kappelille saapui omaisia ja muita Nykäsen läheisiä jo kello 11:n jälkeen. Joukossa olivat muun muassa Nykäsen äiti Vieno Nykänen ja leski Pia Talonpoika.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto nosti esiin Nykäsen merkityksen kotikaupungilleen.

– Nykänen oli todella tunnettu. Jos yksittäisistä ihmisistä puhutaan, niin Nykänen on laittanut eniten Jyväskylää maailmankartalle. Sillä on iso merkitys kaupungille, vaikka se ei ollut hänen toimintansa päätavoite.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto piti muistopuheen mäkilegenda Matti Nykäselle mäkihypyn SM-kilpailuissa Jyväskylän Laajavuoressa 17. helmikuuta.

– Surullinen päivähän tämä on. Varmaan pystymme myös muistelemaan hienoja ja positiivisia asioita, mitä hän on tehnyt, Koivisto jatkoi.

Koivisto mainitsi myös patsashankkeen Nykäsen muistoksi.

– Tämän vuoden puolella tehdään päätökset minkälainen patsas, mihin ja kuka taiteilija sen toteuttaa.

Urheiluministeri Sampo Terho korosti Matti Nykäsen merkitystä Suomelle ja suomalaisille.

Paikalla on myös urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terho (sin).

– Hän oli suuri suomalainen urheilusankari. Nelinkertainen olympiavoittaja. Jo omassa lapsuudessani hän oli suuri kansallissankari, jonka hyppyjä muistan itsekin katselleeni, Terho kertoi STT:lle.

Tunnelma kappelin luona oli ennen siunausta rauhallinen. Ainakin tähän asti ulkopuoliset ovat kunnioittaneet Nykäsen omaisten ja poliisin toivetta, että ihmiset saapuisivat seuraamaan vasta hautajaissaattuetta. Hautajaissaattue kiertää Jyväskylässä ja pysähtyy myös Laajavuoren hyppyrimäkien luona. Mäistä suurin on Nykäsen nimikkomäki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?