Etelä-Saimaa: 96-vuotias sokea ja kuuro nainen kuoli tulipalossa – omaiset hämmästelevät miksi hän oli jäänyt ilman hoitopaikkaa

Julkaistu:

Menehtyneen naisen tyttären ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin näkemykset tilanteesta poikkeavat Etelä-Saimaan mukaan toisistaan.
Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedotti 26. helmikuuta edellisenä päivänä Imatran Meltolan kaupunginosassa sijaitsevassa rivitaloasunnossa syttyneestä tulipalosta.

Asunnossa oli palon syttymishetkellä iäkäs nainen, jonka poliisi tiedotti menehtyneen vakaviin palovammoihin sairaalassa, jonne hänet kiidätettiin ambulanssilla.

Naisen omaiset kertovat Etelä-Saimaa-lehdelle, että uhri oli 96-vuotias, täysin sokea ja lähes kuuro. Tytär kertoo, ettei äiti kyennyt enää pukemaan, peseytymään tai etsimään itselleen ruokaa.

Omaisten mukaan yksin asuneelle naiselle oli haettu hoitopaikkaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriltä (Eksote) useita kertoja.

Etelä-Saimaan mukaan viimeisin kielteinen päätös hoitopaikasta tuli viime viikolla. Lehden mukaan Eksote katsoi naisen pärjäävän kotihoidon avulla omassa kodissaan.

Etelä-Saimaa tavoitti myös Eksoten terveys- ja vanhuspalvelujen johtajan Tuula Karhulan. Hänen mukaansa omaisten ja Eksoten näkemykset tilanteesta poikkeavat toisistaan. Eksote ei kuitenkaan salassapidon vuoksi voi kommentoida tapauksen yksityiskohtia.

– Hoitopaikkoja ei ole ollut ylenpalttisesti, mutta en olisi huolissani, etteikö paikka tarvittaessa järjestyisi, Karhula sanoo lehdelle.