Harkimo väitti vaalivideossaan verottajan saavan provisioita – viranomainen vastasi somessa tyhjentävällä tavalla

Harkimon mukaan verottaja on osa suomalaista rakenteellista korruptiota.

Verohallinto oikoi Harkimon väitteitä Twitterissä.

28.2.2019 16:17

Liike Nytin perustaja ja eduskuntaehdokas Hjallis Harkimo on julkaissut Facebookin kampanjasivuillaan videon, jossa puhuu rakenteellisesta korruptiosta Suomessa.

– Nyt pitää herätä tähän rakenteelliseen korruptioon, Harkimo aloittaa videollaan.

Osansa Harkimon puheessa saavat niin oikeuslaitokset, kuin ammattiyhdistysliikkeetkin.

– Verottaja toimii väärin. Verottaja saa provisiota veroista. Ihmiset, jotka ovat töissä siellä nostavat provisioita. He tekevät kaikkensa, että saisivat verorahoja sinne, Harkimo lataa.

Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikoski nosti Twitterissä ensiin Harkimon väitteen, että myös verottaja on osa suomalaista rakenteellista korruptiota ja mainitsi myös Harkimon väitteen verottajan provisioista.

Asiasta syntyi keskustelua ja lopulta Verohallinto liittyi Vuorikosken aloittamaan kommentoimalla Harkimon alkuperäistä väitettä.

– Höpsis. Verohallinnossa ei makseta provikoita, viranomainen kirjoittaa.

Keskustelun yhteyteen Verohallinto lisäsi linkin, jonka kautta pääsee tutustumaan Verohallinnon palkkausjärjestelmään.

Sivustolla kerrotaan, että Verohallinnon palkkausjärjestelmän palkat perustuvat tehtävän vaativuuteen ja henkilökohtaiseen suoritukseen.

Verohallinnon tehtävät on jaoteltu kuuteentoista vaativuusluokkaan. Tehtävän vaativuustason perusteella maksetaan tehtäväkohtaista palkkaa. Verohallinnon mukaan lisäksi on mahdollisuus saada työsuoritukseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?