Palomies-Hannu koki läksiäisissään jymy-yllätyksen – juhliin ilmestyi Marjaana, jonka Hannu oli pelastanut vauvana 25 vuotta sitten: ”Se oli urani paras keikka”

Julkaistu:

– Kyllä se nieleskelyksi meni, myöntää mittavan uran palomiehenä tehnyt Hannu Turunen.
Keski-Uudenmaan pelastuslaitos jakoi myöhään maanantai-iltana Facebook-sivullaan tarinan, joka saa raavaankin miehen silmät kostumaan.

Tositarina juontaa juurensa vuoteen 1993, mummolan pihapiiriin Vantaalle, jossa puolentoista vuoden vanha Marjaana Nurmela joutui uppeluksiin pihalla olevaan lampeen.

Ensimmäisenä onnettomuuspaikalle ehti Hannu Turusen ja Petri Taalamon miehittämä ambulanssi. Pihalla heitä vastaan tuli hätääntynyt isä pieni lapsi sylissään. Mies huudahti paikalle kiiruhtavalle palomiehelle, että tyttö taitaa olla jo menetetty.

– Huusin isälle jo kaukaa, että laske tyttö maahan. Aloitin heti elvytyksen, työparini tuli perässä hoitovälineiden kanssa. Paikalle tuli Medi-Heli, joka laskeutui mansikkamaalle. Sen jalakset asettuivat vakoihin siten, että varpuakaan ei katkennut, Turunen muistelee Facebook-päivityksessä.
Vielä samana iltana Vantaankosken paloasemalle saatiin tieto, että tyttö oli kuin olikin selviytynyt onnettomuudesta.

– Se oli urani paras keikka. Olen jutellut siitä monen kanssa myöhemminkin, Turunen kertoo.

25 vuotta myöhemmin eläkkeelle jäävä Hannu Turunen sai läksiäisjuhlaansa vieraan, jonka läsnäolo nostatti kyyneleet miehen silmäkulmiin. Marjaana Nurmela oli tullut kiittämään pelastajaansa kasvotusten.

Hänellä ei ollut tilanteesta tietenkään mitään muistikuvia, mutta tarinaa on kerrottu suvun kesken niin moneen otteeseen, että se on käynyt Nurmelalle tutuksi.

– Ojensin Hannulle viherkasvin. Nyt kun hänen ei tarvitse pelastaa enää ketään, niin hän voi hoitaa sitä, Marjaana Nurmela kertoo päivityksessä.

– Kyllä se nieleskelyksi meni. Väkisinkin liikutuin, oli kiva tunne, kun se likka seisoi siinä. Ajattelin, että voiko tämä olla totta – todella makea yllätys, sanoo Turunen.

Myös eläketilaisuuden yleisössä saatiin kuivata kyyneliä. Hannu Turunen jäi eläkkeelle liki 40 vuoden palveluksen jälkeen.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen jakama Facebook-julkaisu on kerännyt alleen lukuisia kannustavia kommentteja ja siitä on tykätty jo yli 4 000 kertaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt