Paula Risikko tapasi valtiosääntöasiantuntijat – ”meillä on sananvapaus”

Julkaistu:

Asiantuntijat ja puhemies olivat tyytyväisiä tapaamiseen.
Puhemies Paula Risikon (kok.) tilaisuus Suomen johtavien valtiosääntöasiantuntijoiden kanssa venyi torstai-iltana reippaasti yli ajan, mutta lopputulokseen olivat tyytyväisiä niin asiantuntijat kuin puhemieskin.

Risikon mukaan puheenvuoroissa käsiteltiin eduskunnan perustuslakivaliokunnan asemaa ja työskentelyä sekä sen lausuntojen käsittelyä erikoisvaliokunnissa, valtiosääntöasiantuntijoiden roolia julkisessa keskustelussa sekä tiedustelulainsäädännön käsittelyä eduskunnassa ja siitä käytyä julkista keskustelua.

– Emme lähteneet ketään suitsimaan. Asiantuntijoilla on oma asiantuntijuus ja heidän on voitava siitä puhua. Totesimme, että meillä on sananvapaus ja asiantuntijuutta pitää voida käyttää, Risikko kertoi.

Risikon mukaan tapaamisessa pohdittiin, onko käytännöissä ja prosesseissa kehitettävää ja tarvitaanko lisää resursseja.

Keskusteluun osallistuivat myös perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.), varapuheenjohtaja Tapani Tölli (kesk.) sekä eduskunnan virkamiehiä.

Tapaamisen taustalla on perustuslakiasiantuntijoiden esittämä kritiikki tiedustelulakimietintöjä kohtaan, jonka vuoksi mietinnöt palautettiin poikkeuksellisesti käsittelyyn.