Sipilä: Puolustusministeri Niinistön puheista on tehty kantelu oikeuskanslerille

Julkaistu:

"Toimin oikeuskanslerin johtopäätösten mukaisesti"
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) perustuslakiasiantuntijoihin kohdistamista puheista on tehty kantelu oikeuskanslerille. Sipilä sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että oikeuskansleri tutkii asian ja tekee johtopäätökset, ja Sipilä toimii sitten niiden johtopäätösten mukaisesti.

– En pidä Niinistön nimittelypuheita viisaina, enkä yhdy mielipiteisiin, Sipilä korosti.

Hän myös painotti, että puolustusministerin kannanotot eivät edusta hallituksen kantaa.

Niinistö tuohtui tiedustelulakien palauttamisesta valiokuntakäsittelyyn siinä määrin, että kirjoitti blogissaan, että "perustuslakitalebanit ovat saaneet tiedustelulakien osalta tahtonsa läpi kansanvallasta piittaamatta."

Eilen Sipilä kommentoi, että keskustelun sävyssä "aletaan olla rajoilla".

Eduskunnan täysistunto lähetti viime viikolla tiedustelulait takaisin valiokuntiin sen jälkeen, kun puhemiesneuvosto oli asiaa ehdottanut. Puhemies Paula Risikon (kok.) mukaan palautus oli tarpeen perustuslakiasiantuntijoiden kritiikin jälkeen.

Neljä oppositiopuoluetta vaati tänään myös yhteisessä kannanotossaan pääministeriä ja hallitusta ottamaan selkeästi kantaa puolustusministeri Niinistön viimeaikaisiin puheisiin. SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP halusivat tietää, onko puolustusministerin kannanotoilla hallituksen tuki.