Laura Huhtasaari hermostui syksyllä koululaisten julisteesta – Yle: Tampere laati selvityksen, opettajat ainoastaan valvojina - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Laura Huhtasaari hermostui syksyllä koululaisten julisteesta – Yle: Tampere laati selvityksen, opettajat ainoastaan valvojina

Laura Huhtasaari oli vuosi sitten Perussuomalaisten presidenttiehdokkaana.

Julkaistu: 21.2.2019 10:18

Oikeuskanslerille tehdyssä selvityksessä todetaan Ylen mukaan, ettei opettaja voi perusteettomasti rajoittaa oppilaiden ilmaisu- ja sananvapautta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari aiheutti viime syksynä kohun julkaisemalla Twitterissä kuvan tamperelaisten alaikäisten koululaisten tekemästä julisteesta.

– Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan. Tätä tapahtuu peruskoulussa ja lukiossa, Huhtasaari twiittasi.

Tamperelaiskoulu sai kohun seurauksena niin paljon epäasiallista palautetta, että se päätti asettaa koululle vartijan.

Seura-lehti kertoi lokakuussa, että kyseisen tamperelaiskoulun rehtorista oli tehty kantelu oikeuskanslerille. Kantelija epäili, että tamperelaiskoulussa olisi ollut vihapuhetta ja vihanlietsontaa perussuomalaisia poliitikkoja kohtaan.

Yle uutisoi torstaina, että Tampereen kaupunki on nyt laatinut oikeuskanslerille selvityksen asiasta.

Kolmesta apulaispormestarin, rehtorin ja ohjaavan museolehtorin allekirjoittamasta tekstistä koostuvassa selvityksessä todetaan Ylen mukaan, ettei opettaja voi perusteettomasti rajoittaa oppilaiden ilmaisu- ja sananvapautta.

Julisteesta oli poliitikkojen kuvia ja turvapaikanhakijoita pelastuslautalla. Otsikossa luki ”Suomeen vai kuoleen”?

Yle kertoo, että museolehtorin mukaan juliste kuului Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelmaan ja tarkoituksena oli kommentoida perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkaa. Opettajat ovat selvityksen mukaan olleet mukana ainoastaan valvojina.

Huhtasaaren twiitistä seurannut sai syksyllä myös kansainvälistä huomiota, kun uutinen nousi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n luetuimmaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?