Uhri otti nukkuvasta raiskaajasta kuvan – poliisit olivat kohta ovella

Julkaistu:

Uhri oli heti tapahtuneen jälkeen kertonut asiasta ystävälleen ja lähettänyt tälle kuvan raiskaajasta.
Lahtelaiselta raiskaajalta jäivät unet kesken, kun uhrin hälyttämät poliisit ilmestyivät hotellihuoneen ovelle.

Tunti aiemmin uhri oli lähtenyt hotellihuoneesta, mutta ennen poistumista nappasi miehestä kuvan, jonka lähetti tuttavalleen ja hälytti poliisit hotellihuoneeseen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1989 syntyneen Mika Markus Turpeisen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen 9000 euron korvaukset mm. henkisistä kärsimyksistä. Turpeinen syyllistyi tekoon Lahdessa viime vuoden heinäkuussa.

Hän pakotti uhrinsa seksiin väkivallalla ja väkivallalla uhkaamalla.

Uhri lähetti aamulla klo 5.30 jälkeen tuttavalleen kuvan nukkuvasta raiskaajasta ja ilmoitti mitä hänelle oli tehty. Hän oli lähettänyt viestejä tapahtuneesta usealle tuttavalleen.

Syytetty oli saanut uhrin puhutettua hotellihuoneeseensa, mutta mistään seksistä ei ollut keskusteltu. Heti hotellihuoneeseen päästyään mies oli toiminut siten, että uhrille kävi selväksi mistä oli kyse. Mies kuristi uhriaan, joka oli peloissaan, ja mies peitti uhrin suun kädellään. Uhri oli kokematon ja arka miesten suhteen, selviää käräjäoikeuden perusteista.

Syytetty kertoi oikeudessa, että nainen oli ollut aloitteellinen huoneessa heti alusta lähtien.

Tapahtuneen jälkeen syytetty oli käynyt nukkumaan. Hän heräsi siihen, kun poliisit kolistelivat huoneen ovella.

Käräjäoikeus piti uhrin kertomusta luotettavana ja johdonmukaisena. Hän oli heti tapahtuneen jälkeen kertonut viestiryhmässä ystävälleen ja lähettänyt tälle kuvan raiskaajasta.

Oikeus toteaa, että lääkärinlausunto ei ole ristiriidassa uhrin kertomuksen kanssa.

Syytetyn kertomuksen mukaan asianomistaja oli aloitteellinen ja omatoiminen rohkeisiinkin tekoihin. Oikeus ei uskonut vastaajan kertomusta, varsinkin kun osapuolet olivat tuntemattomia toisilleen.

Oikeuden mielestä esitutkinnassa ei ollut sellaisia puutteita, joiden vuoksi näyttöä olisi pidettävä epäluotettavana.

Oikeus totesi uhrin kieltäytyneen seksistä, mutta siitä huolimatta syytetty pakotti hänet seksiin väkivallalla uhkaamalla. Oikeus piti tekoa raiskauksena.

Käräjäoikeus antoi ratkaisun keskiviikkona. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.