Julmalla tavalla miehen murhannut nainen pääsee vapauteen

Julkaistu:

Helsingin hovioikeus päätti asiasta tiistaina.
Nainen teki murhan Pohjois-Savossa sijaitsevassa Kaavin kunnassa 15.7.2006.

Oikeuden mukaan murha oli erityisen julma sekä raaka. Nainen löi miestä puukolla ympäri kehoa parisenkymmentä kertaa. Tämän lisäksi nainen löi 1,7 metriä pitkällä rautaisella hiilikolalla miestä 15 kertaa päähän.

Nainen tunsi miehen entuudestaan. Mies oli puolustuskyvyttömässä tilassa vahvan päihtymistilan takia. Nainen tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Nainen haki Helsingin hovioikeudelta pääsyä ehdonalaiseen vapauteen, ja hovioikeus päätti asiasta tiistaina.

Hovioikeuden mielestä vapauttamista vastaan puhui itse rikos, vankila-aikaiset rikkeet sekä se, että nainen on suorittanut rangaistustaan lähes pelkästään suljetuissa olosuhteissa.

Hovioikeuden mielestä vapauttamista puolestaan puolsi se, että kaikki naisen rangaistusajan suunnitelmansa tavoitteet olivat edenneet tai osittain toteutuneet.

– Hakijan asenne oli muuttunut myönteisesti ja hän oli kehittynyt vuorovaikutustaidoissaan ja omien asioidensa käsittelyssä. Hakija oli osallistunut vankilan työtoimintaan ja suoriutunut siinä hyvin, hovioikeus toteaa.

Kokonaisarvioinnissaan hovioikeus tuli siihen lopputulokseen, että 47-vuotias nainen pääsee ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden huhtikuun alussa. Myös Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista.

– Kaikkia vapauttamisharkinnassa vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena punnitessaan hovioikeus katsoi, että hakija voitiin päästää ehdonalaiseen vapauteen 1.4.2020, jolloin vankilassa oloaikaa tuli kertyneeksi noin 13 vuotta 8 kuukautta, hovioikeus kirjoittaa.