Helsingin pelastuslaitos patistaa hiekoittajia hommiin: ”Sääennuste lupaa varsinaista lonkkien­vaihtoviikkoa”

Julkaistu:

Pelastuslaitos muistuttaa, että liukkaudenestolla voi ehkäistä tapaturmia ja onnettomuuksia. Liukastumiset työllistävät jo nyt tapaturma-asemilla ympäri vuorokauden.
Tuoreiden sääennusteiden mukaan lauha sää jatkuu lähipäivien ajan. Torstaina kuitenkin pakastuu jälleen.

Pakkanen tietää sitä, että kadut jäätyvät ja muuttuvat vaarallisen liukkaiksi.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos varoitti Facebookissa kiinteistöhuoltoa ja tienpitoa liukkaasta kelistä patistellen hiekoittajia hommiin.
– Nyt pitäisi saada liukkaudenestoa rivakasti jalkakäytäville, pihoille ja pienemmille teille. Viikon sääennuste lupaa varsinaista lonkkienvaihtoviikkoa, joten hyvällä liukkaudenestolla voi ehkäistä merkittävästi tapaturmia ja onnettomuuksia, pelastuslaitos muistuttaa.
Kun tammikuun pakkaset loppuivat ja lämpötilat ovat poukkoilleet vuoroin plusasteista pakkaselle, on liukastelu työllistänyt myös tapaturma-asemilla.

Ylilääkäri Kaisa Virtanen Töölön tapaturma-asemalta maanantaina Ilta-Sanomille, että kaatumisista johtuvia leikkauksia tehdään aamusta iltaan. Virtasen mukaan kaatuilijoiden joukossa on erityisesti työikäisiä, eikä niinkään vanhuksia. Kiireettömämpiä leikkauksia on jouduttu siirtämään, jotta kapasiteettia riittää.

– Sata lasissa, Virtanen kuvaili työtahtia ja kuhinaa Töölön tapaturman neljällä leikkauspöydällä.

Talvikuukausina keskimäärin 20 000 suomalaista loukkaantuu ulkona liukastumisen vuoksi. Niistä joka neljäs aiheuttaa sairaalahoitoa vaativia vammoja, kuten murtumia, nivelten sijoiltaanmenoja ja päävammoja.