Poliisilta lisätietoa hetkestä ennen Himoksen kohtalokasta onnettomuutta – ”He löysivät hänet hieman eri reitiltä, mitä olivat itse laskeneet”

rac

Julkaistu:

Tutkinnanjohtaja vahvistaa, että 15-vuotias poika oli lähtenyt merkitystä rinteestä yhdessä kavereidensa kanssa ja laskenut joukon viimeisenä.
Sisä-Suomen poliisi vahvisti maanantaiaamuna julkaisemassaan tiedotteessa, että Himoksella lauantaina kuollut 15-vuotias laskettelijapoika putosi noin 6–8 metriä korkealta kallionreunalta.

Turmapaikka sijaitsee Pohjois-Himoksella hoidetun laskettelurinteen ulkopuolella, jonne laskettelurippileiriä käynyt, Paraisilta kotoisin ollut poika oli mennyt laskemaan yhdessä neljän kaverinsa kanssa.
Rikoskomisario Kari Aaltio kertoi tuoreeltaan, että poika olisi laskenut joukon viimeisenä ennen kohtalokasta onnettomuutta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari vahvisti asian Ilta-Sanomille maanantaina.

– Porukka oli lähtenyt rinnealueelta yhdessä. Uhri oli tullut porukan viimeisenä ja jäänyt vähän jälkeen muista, tutkinnanjohtaja kertoo.

Välisaaren mukaan edellä laskeneet olivat jääneet odottelemaan, mihin yksi jäi ja lähteneet sitten etsimään kaveriaan.

– He löysivät hänet hieman eri reitiltä, jota olivat itse laskeneet.
Poliisi kertoi maanantaisessa tiedotteessaan, että kuolleella 15-vuotiaalla oli vuokratut lasketteluvälineet, jotka olivat kunnossa. Nuorella oli poliisin mukaan käytössään myös suojakypärä ja -lasit.

– Kyllä siinä suksista oli nimenomaan kyse, ei lumilaudasta, tarkentaa rikoskomisario Välisaari varusteisiin liittyviä yksityiskohtia.
Välisaaren mukaan poliisi on tehnyt tarvittavat puhutukset sekä tutkinut turmapaikan ja varusteet.

– Tässä vaiheessa ei ole tullut ilmi seikkoja, että asiaa täytyisi tutkia tarkemmin. Tutkinta jatkuu normaalina kuolemansyyn tutkintana, sanoo Välisaari ja lisää, että toistaiseksi poliisin tiedossa ei ole myöskään sellaisia asioita, jotka viittaisivat laiminlyönteihin esimerkiksi laskettelurinteen ylläpitäjän osalta.