Paraisten kirkkoherra tavoitti Himoksella menehtyneen pojan omaiset: "Heidän surunsa on sanoin­kuvaamaton"

Julkaistu:

Himoksella tapahtunut lasketteluturma on järkyttänyt Paraisilla.
Länsi-Turunmaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Harry S. Backströmin on vaikeaa löytää sanoja Himoksen onnettomuuden tuomalle surulle. Hän kertoo, että laskettelurippikouluja on järjestetty vuodesta 2001 alkaen, eikä vaaratilanteita ole aikaisemmin sattunut.

– Tämä on ensimmäinen kerta. Ja se on kerta liikaa, Backström sanoo.

Backströmin mukaan nuorisotyönohjaaja, joka oli leirillä mukana, on ollut mukana lasketteluripareilla alusta alkaen.

– Hän on tässä toiminnassa hyvin kokenut ja tietää turvatoimet ja ohjeistukset, ja kaikilla nuorilla on ollut hänen puhelinnumeronsa. Hän sai onnettomuudesta välittömästi tiedon, kun se tapahtui. Sinne mentiin paikan päälle todella ripeästi, ja poikaa yritettiin elvyttää, mutta se oli liian myöhäistä.

Paraislaiset nuoret saapuivat Jämsästä takaisin kotiin myöhään lauantai-iltana. He ovat saaneet kriisi- ja keskusteluapua lauantaina ja sunnuntaina, ja maanantaina illalla Paraisten kirkossa järjestetään hartaus, johon on mahdollista tuoda myös kynttilöitä. Backström kertoo, että nuoret ovat olleet järkyttyneitä.

– He ovat järkyttyneitä niin kuin me kaikki. Ei oikein ymmärretäkään, kuinka on saattanut käydä näin.

– Keskustelin myös äsken pojan äidin kanssa, ja heillehän menetys on ollut tietysti ollut suurin. Heidän surunsa on sanoinkuvaamaton, Backström sanoi myöhään sunnuntai-iltana.

Ensi viikonloppuna Paraisilta oli tarkoitus lähteä toiselle laskettelurippikoululeirille, mutta matka on nyt peruttu. Keskeytynyttä rippikoulua ei myöskään jatketa lähitulevaisuudessa.

Backström kertoo pyöritelleensä mielessään sitä, mitä olisi voinut tehdä toisin, ettei onnettomuutta olisi päässyt tapahtumaan.

– Kirkkoherrana tässä tietysti miettii omaa vastuutaan tässä asiassa. Kannan vastuuta tästä tapahtuneesta, että olisiko voinut vielä jotain tehdä toisin. Ei tällaista saisi tapahtua. Olen surun murtama.