Sipilältä porttikielto valtiosihteerille, siniset aikoi boikotoida ministerivaliokunnan kokouksia: ”Ei porttikieltoa ole laitettu, hänellä on oikeus osallistua”

Julkaistu:

Sipilä otti pääministerin haastattelutunnilla kantaa hänen ja sinisten välille syntyneeseen kiistaan.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) tyynnytteli viikonloppuna syntynyttä riitaa hänen ja hallituskumppani sinisten välillä.

Hallituksessa on ollut erimielisyyttä siitä, miten Suomen pitäisi suhtautua Euroopan vakausmekanismin EVM:n tuleviin muutoksiin. Keskusta ja kokoomus ovat kannattaneet, että jossain tapauksissa yksimielisyydestä voitaisiin tinkiä ja tehdä päätöksiä 85% määräenemmistöllä. Siniset ei halua tinkiä yhtään EVM:n yksimielisyysvaatimuksista.

Vuonna 2012 aloittanut Euroopan vakausmekanismi (EVM) on euromaiden perustama rahoituslaitos, jonka avulla pyritään turvaamaan euroalueen rahoitusvakaus esimerkiksi kriisilainoja myöntämällä.

IS uutisoi asiasta keskiviikko-iltana.

Perjantaina IS kertoi, että pääministeri Sipilä oli torstai-iltana antanut porttikiellon sinisten valtiosihteeri Samuli Virtaselle hallituksen EU-ministerivaliokunnan kokouksiin.


Eilen sinisten ryhmäjohtaja Simon Elo kertoi IS:lle, että sinisten ministerit aikovat jatkossa boikotoida EU-ministerivaliokunnan kokouksia Virtasen porttikiellon vuoksi.

– Ei porttikieltoa ole laitettu, hänellä on oikeus osallistua, Sipilä sanoi pääministerin haastattelutunnilla Yle Radio Suomessa.

Sipilän mukaan mitään tietoa sinisten ministereiden boikotista ei hänellä ole.

– Eilen illalla keskustelin Sampo Terhon (sin) kanssa. Ei hän indikoinut, että heidän ministerinsä eivät osallistuisi EU-ministerivaliokunnan kokouksiin, Sipilä totesi haastattelutunnilla.

Puheenjohtaja, kulttuuriministeri Terho on myös eurooppaministeri.


Sipilä kertoi, että EVM:ää käsiteltiin kaksi viikkoa sitten perjantaina EU-ministerivaliokunnassa.

Yksikään sinisten ministereistä ei ollut paikalla, joten Sipilän mukaan mitään linjauksia ei sen takia EVM:stä tehty. Sinisistä kokouksessa paikalla oli valtiosihteeri Virtanen, mutta hänellä ei ole puheoikeutta.

Koska hallituksessa ei ole myöhemminkään löytynyt yksimielisyyttä Suomen linjasta EVM:n sääntöjen rukkaukseen – siniset ei halua uusia määräenemmistöpäätöksiä – hallitus jätti päätöksenteon seuraavalle eduskunnalle.

EVM:stä on tarkoitus tehdä päätöksiä kesäkuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt