Sosiaalinen media raivostui, kun Esperi Care haki vapaaehtoisia vanhustenhoitoon – syypää erikoiseen ilmoitukseen oli tekoäly - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sosiaalinen media raivostui, kun Esperi Care haki vapaaehtoisia vanhustenhoitoon – syypää erikoiseen ilmoitukseen oli tekoäly

Pahaltahan se näytti: Ilmoitus, jossa etsittiin vapaaehtoisia työntekijöitä valvonnan alla olevaan hoivakoti Vuokkoon Porvooseen. Taustalta paljastui kuitenkin hakurobotin erhe.

16.2.2019 21:42

Työpaikkojen hakupalveluun Duunitorille ilmestyi perjantaina ilmoitus:

”Vapaaehtoistyö: Ilmianna itsesi vapaaehtoistyöhön Hoivakoti Vuokkoon – Esperi Care Oy / Hoivakoti Vuokko, Porvoo”

Pahaltahan se näytti. Esperi Caren Vuokko on yksi niistä monista hoivakodeista, joissa vakituista henkilökuntaa on ollut aivan liian vähän.

Porvoon kaupunki on lopettanut uusien asiakkaiden sijoittamisen Vuokkoon ja vaatinut Esperi Carea lisäämään hoivakodin hoitohenkilökuntaa.

Ei siis ihme, että moni pyöritteli päätään nähdessään Duunitorin ilmoituksen.

Ilmoitukseen kiinnitti huomionsa muun muassa sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen Twitterissä.

– Nyt oikeasti Esperi Care! Teidän piti PALKATA lisää henkilökuntaa. P-A-L-K-A-T-A, twiittasi Rytkönen.

Taustalla kuitenkin oli tekoälyllinen virhe – Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm selitti Twitterissä, ettei ilmoitus ollut Esperin käsialaa, vaan Duunitorin hakurobotti oli poiminut yli vuoden vanhan ilmoituksen näkyviin uutena ilmoituksena.

– Hakurobotti poimii nyt erilaisia vapaaehtoistyön paikkoja eri puolilta Suomea ja jakaa niitä kanavissamme. Yksi näistä oli Esperin hoivakoti Vuokon ilmoitus, jonka vapaaehtoistyön sivuilla olleessa alkuperäisessä ilmoituksessa haettiin vapaaehtoistyöntekijöitä piristämään Hoivakoti Vuokon asiakkaiden päivää esimerkiksi lukemalla tai keskustelemalla.

– Duunitorin hakurobotti julkaisi ilmoituksen ”uutena” vapaaehtoistyön paikkana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?