Aikuinen mies käytti 8-vuotiasta lasta törkeästi seksuaalisesti hyväkseen – mieheltä hämmentävä selitys - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aikuinen mies käytti 8-vuotiasta lasta törkeästi seksuaalisesti hyväkseen – mieheltä hämmentävä selitys

Kahdeksi vuodeksi vankeuteen tuomittu mies joutuu maksamaan uhrille 10 000 euron kärsimyskorvaukset.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden Imatran kanslia antoi asiassa tuomion keskiviikkona.

16.2.2019 16:15

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden mukaan mies käytti tekohetkellä 8–9-vuotiasta törkeästi seksuaalisesti hyväkseen.

Mies riisui lapsen päällyshousut, nosti päälleen, ja liikutti lasta sukupuolielimensä päällä. Miehellä ja lapsella oli yllään vain alushousut. Lapsen kertoman mukaan mies oli tekojensa aikaan seksuaalisesti kiihottunut.

– Lapsi ei ollut tekohetkellä ymmärtänyt teon merkitystä. Lapsi oli vasta joidenkin kuukausien kuluttua tullut internetissä näkemänsä materiaalin kautta tietoiseksi seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, ja kertonut huoltajalleen vastaajan keinuttaneen häntä päällään asennossa, jossa lapsia tehdään, Etelä-Karjalan käräjäoikeus kirjoittaa laatimassaan julkisessa selosteessa.

Mies teki teon neljä kertaa vuosien 2015 marraskuun ja 2016 syyskuun välisenä aikana.

Mies kiisti seksuaaliset teot. Mies väitti, että lapsi tuli omasta tahdostaan istumaan hänen päälleen. Miehen kertoman mukaan lapsi leikki hänen päällään ”hevosleikkiä” ja siten liikutteli itseään, kun mies makasi selällään.

Mies väitti myös, että hän kärsi niin kovista selkäkivuista, ettei hän olisi kyennyt liikuttelemaan lasta seksuaalisesti väitetyllä tavalla. Mies väitti jopa, että lapsen istuminen hänen päällään oli ”hoitokeino” hänen kipeälle selälleen.

Oikeus piti kuitenkin lapsen ja tämän huoltajan kertomuksia asiasta luotettavimpana kuin miehen kertomuksia. Teoille ei ollut ulkopuolisia todistajia.

– Käräjäoikeus katsoi syytteen toteen näytetyksi asianomistajan ja tämän huoltajan kertomuksilla, oikeus totesi.

Oikeus tuomitsi miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Mies joutuu maksamaan lapselle 10 000 euron kärsimyskorvaukset. Oikeuden mukaan mies vaikeutti teollaan lapsen kehitystä.

– Teko on ollut omiaan aiheuttamaan lapselle erityistä vahinkoa lapsen iän ja kehitystason vuoksi sekä siksi, että lapsi on tuntenut erityistä luottamusta vastaajaa kohtaan ja ollut tästä riippuvaisessa asemassa, Etelä-Karjalan käräjäoikeus kirjoittaa.

IS ei julkaise rikoksesta tuomitun miehen nimeä, koska se saattaisi paljastaa lapsen henkilöllisyyden. Mies täyttää ensi kuussa 52 vuotta.

Oikeus antoi asiassa tuomion keskiviikkona, eikä tuomio ole siten vielä lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?