Yle: Halla-aho kuittasi Soinille filippiiniläisistä hoitajista: ”On kyseenalaista ratkaista ongelmaa tuomalla Suomeen halpatyövoimaa”

Julkaistu:

Ylen Ykkösaamussa vieraillut perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi sinisten Timo Soinille, joka ehdotti filippiiniläisiä hoitajia ratkaisuksi vanhustenhoidon kriisiin.
Ulkoministeri Timo Soini (sin) ehdotti perjantaina julkaisemassaan blogitekstissä, että Suomen hoivakriisiä voisi ratkaista tuomalla maahan lisää filippiiniläisiä sairaanhoitajia.

– He ovat työteliäitä, hyvää väkeä, joka tekee työnsä korkealla moraalilla. Minusta olisi viisasta tiivistää ja laajentaa yhteistyötä Filippiinien kanssa. Sekä yleisesti että erityisesti.

Lue lisää: Soini: Filippiiniläisistä hoitajista ratkaisu vanhustenhoidon kriisiin – ”He ovat työteliäitä, hyvää väkeä”

Ykkösaamussa Jussi Halla-aholta pyydettiin kommenttia Soinin kirjoitukseen.

– Työvoimapula hoiva-alalla tarkoittaa, että on pula halpatyövoimasta. Huono palkkataso ja suuri työn kuormittavuus, joka johtuu alhaisesta työntekijämäärästä, tekee alasta ei-haluttavan, Halla-aho sanoi.

– Ne, joilla on alan koulutusta, menevät muille aloille töihin tai lähtevät ulkomaille paremman palkan perässä. On kyseenalaista ratkaista ongelmaa tuomalla halpatyövoimaa Suomeen.

Halla-aho totesi, että halpatyövoiman tuominen Suomeen pitää myös palkkoja matalalla.

– Se on halpatyövoiman maahantuonnin tarkoitus. Ei filippiiniläinen hoitaja tule Suomessa toimeen liian pienellä palkalla kuten ei suomalainenkaan hoitaja.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho myös sanoi, että kolmansista maista tuleville henkilöille ensisijainen tavoite on päästä korkeamman elintason maihin, kuten Eurooppaan ja Suomeen, minkä vuoksi nämä henkilöt olisivat siitä syystä valmiita ottamaan työtä vastaan kurjalla palkalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt