HS: Varusmiesten koulutusta pehmennetään – tilalle muun muassa virtuaalista ammuntaa

Julkaistu:

Varusmiehiksi tulevat ovat lähtötaidoiltaan erilaisia kuin ennen, everstiluutnantti Markku Jämsä sanoo Helsingin Sanomille.
Varusmiesten koulutusta aiotaan keventää puolustusvoimien uudessa Koulutus 2020 -hankkeessa, Helsingin Sanomat kertoo. Uudistus on puolustusvoimien suurimpia koulutuksen saralla 20 vuoteen.

Suunnitelmien mukaan varusmiehet aloittavat koulutuksensa kuuden viikon alokasjaksolla, joka on nykyistä järjestelmää kevyempi. Nykyisin kahden ensimmäisen viikon aikana tapahtuu eniten keskeytyksiä, ja tätä haluttaisiin vähentää.

– Yhteiskunta on ympärillämme kehittynyt, opetusmenetelmät ovat muuttuneet ja varusmieheksi tulevat ovat lähtötaidoiltaan ja ominaisuuksiltaan erilaisia kuin ennen, sanoo everstiluutnantti Markku Jämsä Pääesikunnan koulutusosastolta HS:lle.

Tarkoituksena on myös muuttaa varusmieskoulutusta kurssimaisemmaksi.

– Koulutuksella tuetaan kokonaisvaltaista toimintakykyä, jonka osa-alueina ovat fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja eettinen toimintakyky, puolustusvoimat kertoo verkkosivuillaan.

Yksi uusi koulutusmenetelmä on Saabilta hankittava sisäampumasimulaattori, josta puolustusvoimat kertoi tällä viikolla tiedotteessaan. Sillä on tarkoitus kouluttaa varusmiehiä ja reserviläisiä jo tänä vuonna.

– Oppimisympäristö koostuu aseita mallintavista laitteista, tietokoneista ja luokkahuoneesta, jossa on videoprojektori. Oppimisympäristö mahdollistaa joukkojen harjoittelun virtuaalisissa skenaarioissa tehokkaasti, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti, puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt