Pienen keskisuomalaisen kunnan asukkailla on paras seksielämä – IS:n seksikysely paljastaa missä päin Suomea seksi sujuu ja missä ei

Julkaistu:

Uuraisilla ollaan tyytyväisiä omaan seksielämään. Ja omaan pitäjään muutenkin.
IS:n kyselyn mukaan suurin osa eli hieman yli 70 prosenttia suomalaisesta on tyytyväisiä seksielämäänsä. Tämä lienee hyvä asia.

Tyytyväisyydessä on tosin melkoista vaihtelua. Pettyneimpiä petipuuhiin ollaan Reisjärvellä, jossa vain kaksi viidestä ilmoitti, että seksielämä on kunnossa.

Sen sijaan Uuraisilla ja Ruokolahdella homma toimii. Molemmissa kunnissa kaikki kyselyyn vastanneet kertoivat olevansa tyytyväisiä seksielämäänsä.Jos grafiikka ei näy, katso se täältä.Jos grafiikka ei näy, katso se täältä.

Ulkopuolisen silmiin Uuraisten kirkonkylän hiljainen raitti ei ainakaan keskiviikkona vaikuttanut kovin kiimaiselta. Päinvastoin.

Mutta neljän seinän sisällähän se lempi leiskuu. Ainakin näin talviaikaan.


– Varmaan kaikilla mun ikäisillä on täällä lapsia. Ei kai täällä ole muuta tekemistä, Jyväskylään joitain vuosia sitten muuttanut ex-uuraislainen Pekka Kivelä, 24, naurahtaa.

Paikallisten mukaan kyse on lähinnä yleisestä tyytyväisestä elinoloihin.


– Kaikilla on hyvä mieli, kun saa pidettyä toisenkin hyvällä tuulella, Kari Koskinen, 67, tulkitsee.

Uuraisilla on pieneksi maalaiskunnaksi harvinaista vetovoimaa. Jyväskylän kupeessa ja nelostien tuntumassa sijaitsevaan noin 3 800 asukkaan kuntaan muuttaa paljon lapsiperheitä – ja syntyvyys voittaa kuolleisuuden.


– Täällä on näitä lestadiolaisia paljon. Ilmeisesti sängyssä touhutaan, Sari Bärlund, 52, pohtii.– Niissä kunnissa, jossa liikutaan lähinnä rollaattorien kanssa kesät talvet, ei paljon seksiä tarvita, Reijo Rokkamäki, 76, kuvaa Uuraisten viriiliyttä.


Kunnanjohtaja Juha Valkama, 48, on samoilla linjoilla.

– Tulos kertoo osin siitä, että ihmiset ovat täällä hyvin rauhallisia, sovittelevia ja välittömiä. Erityisempää kiihkeyttä en kyllä ole huomannut, Valkama sanoo.

Valkama miettii, voisiko seksityytyväisyyden ykkössijan ottaa peräti kunnan mainosvaltiksi.

– Ainakin pitää kotopuolessa miettiä vaimon kanssa, miten juhlistetaan tätä tietoa.

Kunnanjohtajan tapaan muistakin IS:n haastattelemista uuraislaisista kertoivat tyytyväisyydestään petipuuhiin.


– Oon ollut 40 vuotta saman miehen kanssa. Eikös sitä sitten ole tyytyväinen, taksiyrittäjä Vuokko Kaistinen sanoo.

– Ja huomaahan sitä monenlaista juttua takseissakin, etenkin kun isommalla autolla menee.


Jyväskylästä miehen perässä Uuraisille vuosi sitten muuttanut Tiina Laitinen, 33, kuuluu niihin, joilla homma niin sanotusti toimii. Laitinen uskoo, että Uuraisten luonnonläheisyys vaikuttaa asiaan.

– Ihmiset voivat hengittää täällä vapaasti. Täällä ei ole kiire mihinkään, Laitinen miettii.


Jussi Nygren, 61, miettii samaa.

– Vaikea sanoa, mutta maalla on mukava asua, Nygren, pohtii kyselyn tulosta.Jos grafiikka ei näy, katso se täältä.