Espoossa harhaillut susi tallentui autoilijan kojelautakameralle – poliisi: ”Arka ja eksyksissä oleva eläin”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Susi liikkui havaintojen mukaan ainakin Kauniaisissa, Kilossa, Oittaalla ja Nuuksiossa.
Espoossa tehtiin perjantaiaamun ja -päivän aikana lukuisia havaintoja alueella liikkuvasta sudesta.

Ylikonstaapeli Thomas Hellström vahvistaa, että kyseessä oli susi. Eläimen tunnistivat poliisin riistayhdyshenkilöt ja petoeläinasiantuntija.

Susi liikkui havaintojen mukaan ainakin Kauniaisissa, Kilossa, Oittaalla ja Nuuksiossa. Joistain havaintopaikoista tuli poliisille useampia ilmoituksia.

– Suurin osa havainnoista oli autoilijoilta, mutta taajama-alueella susi kävi pihoillakin osittain. Kyseessä oli arka ja eksyksissä oleva eläin, joka halusi itsekin pois hulinasta, Hellström sanoo.

Tien ylittänyt susi tallentui myös IS:n lukijan kojelautakameraan.

– Perjantaina aamulla noin kello 9.30 aikaan susi jolkotti Turuntien yli Karakallion kohdalla, lukija kertoo.
  • Katso video jutun alusta.
Viimeisimmän havainnoin teki poliisi, joka näki suden köpöttelevän pitkin jäätynyttä Bodominjärveä takaisin metsään, pohjoiseen päin. Viimeisimmän havainnon jälkeen poliisi lopetti eläimen paikantamisen, koska se poistui taajama-alueelta.

–  Susi harhaili aikansa asutusalueella ja löysi itsensä lopulta paremmasta suunnasta.


Susi vieraili myös espoolaisen Natasha Nordström-Huotarin taloyhtiön pihalla Kavallinmäessä, Kauniaisten tuntumassa. Naapuri oli ehtinyt myös näkemään eläimen.

– Poliisi kävi siinä myös ja kyseli meiltä, onko näkynyt suurta koiraeläintä. Mies otti kuvan pihalta löytyneestä suden jäljestä.

Ylikonstaapeli Hellström kehuu, että sudesta poliisille ilmoittaneet toimivat tilanteessa kuten pitää.

– Onhan tämä Espoossa harvinaista, mutta mikäli asutusalueella liikkuu susi, ensimmäisenä asiana on hyvä ilmoittaa asiasta poliisille.