Metropolian kampus­rakennuksesta Espoossa löytyi vakavia halkeamia ja pullistumia – ”Tyhjentäminen aloitettava välittömästi” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Metropolian kampus­rakennuksesta Espoossa löytyi vakavia halkeamia ja pullistumia – ”Tyhjentäminen aloitettava välittömästi”

Metropolia-ammattikorkeakoulun kampus Espoon Leppävaarassa.

Julkaistu: 15.2.2019 13:27

Metropolia ammattikorkeakoulun tilat Espoon Leppävaarassa ovat osoittautuneet vaarallisiksi käyttäjilleen.

Leppävaaran kampuksen rakenteissa on ilmennyt äkillisesti lisääntyviä vakavia halkeamia ja painumia. Rakennuksen vanha osa on valmistunut 1989 ja uudempi laajennusosa 2002.

Metropolian Leppävaaran kampuksen kiinteistön omistaja Espoon kaupunki kertoi kampuksen rakenteiden huonosta kunnosta 14. helmikuuta 2019 ja kehottaa Metropoliaa siirtämään kampuksen toiminnot pois Vanha maantie 6:sta.

– Tähän mennessä saamamme tiedon mukaan, ja varmistaaksemme opiskelijoiden ja työntekijöiden turvallisuuden, rakennusta ei voida pitää enää käyttäjälle riittävän turvallisena, vaan rakennuksen käytön rajoittaminen ja hallittu tyhjentäminen on aloitettava välittömästi, Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen sanoo.

Tilojen käyttörajoite tarkoittaa, että kampuksen toiminnot joudutaan siirtämään kevään aikana muualle. Metropolia on aloittanut opetukseen ja muuhun toimintaan liittyvien vaihtoehtojen suunnittelun välittömästi ja kampuksen toimintojen muuton väistötiloihin.

Leppävaaran älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampuksella on noin 3000 opiskelijaa ja 140 työntekijää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?