Pääkaupunkiseudun chihuahuat kokoontuvat leikkimään – katso video pienistä vipeltäjistä

rac

Julkaistu:

Helsingin Konalassa Koirakoulu Kompassin tiloissa järjestetään joka sunnuntai chihuahuoiden leikkitreffit, jonne tulee osallistujia ympäri pääkaupunkiseutua.
Koirakoulu Kompassin tiloissa Helsingin Konalassa nähdään liki kolmekymmentä iloista hännänheiluttajaa sunnuntaisin järjestettävillä chihuahuoiden leikkitreffeillä. ISTV pääsi seuraamaan pienten vipeltäjien menoa läheltä. Koirien leikkitreffit on yksityishenkilön järjestämä tapahtuma.

Chihuahua, tuttavallisemmin chihu, on yksi maailman pienimmistä koiraroduista. Luonteeltaan ne ovat leikkisiä ja aktiivisia, joten leikkitreffit ovat oivallinen tapa niille purkaa energiaa.


Leikkitreffit saivat alkunsa muutama vuosi sitten, kun Anna-maria Alasalmi kaipasi koirilleen turvallisia sisätiloja leikkimistä varten. Kesäisin pienet koirat voivat hyvin temmeltää ulkona, mutta talvisin niiden on parempi leikkiä sisällä.

Nuorille koirille tapahtuma on oivallinen, sillä sieltä löytyy helposti leikkiseuraa.


– Täällä käy koiria ihan vauvasta vaariin. Heti kun rokotteet on kunnossa, niin voi tulla, Alasalmi kertoo. Vanhin osallistuja on Alasalmen oma Olga-koira.

9-vuotias Olga-neiti on niittänyt mainetta myös koiranäyttelyissä. Olga on kansainvälinen muotovalio ja monen maan valio sekä veteraanivalio.

– Olga rakastaa lämmintä, peiton alla nukkumista ja ruokaa, Alasalmi kertoo.


Tapahtuma houkuttelee noin kymmenkunta osallistujaa ympäri pääkaupunkiseutua. Koiria on vähintään tuplaten, sillä monet omistavat useamman kuin yhden chihun. Alasalmella itsellään on chihuja neljä.


Leikkitreffeille on kysyntää, sillä niitä varten on tultu jopa Hyvinkäältä saakka.


Laura Leminen sai tietää leikkitreffeistä Facebookin chihuahua-ryhmän kautta. Leminen on itse osallistunut tapahtumaan aktiivisesti viime syksystä saakka, kun perheeseen liittyi Arnold-koira.

– Leikkitreffit ovat olleet tosi hyviä koiran sosiaalistamisen takia, kun tämä on vähän ujompi, Leminen kertoo.

Leminen on ottanut vastuulleen järjestää leikkitreffejä tulevan kevään ajan.

– Meitä on chihuahua-ryhmässä yli 300 ihmistä. Uskon että keväällä ja lähempänä kesää ihmiset innostuvat käymään, Leminen toteaa.


Juttua tarkennettu 15.2.2019 kello 11.14: Juttuun lisätty tieto siitä, että tapahtuma on yksityishenkilön järjestämä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt