Yksinäinen koira matkusti jäniksenä metrossa ja vaihtoi junaa Rastilassa – samalta asemalta tuli aiemmin kyytiin kaverinsa hylännyt pulu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yksinäinen koira matkusti jäniksenä metrossa ja vaihtoi junaa Rastilassa – samalta asemalta tuli aiemmin kyytiin kaverinsa hylännyt pulu

Helsingin metrossa matkusti keskiviikkoaamuna koira. Aikaisemmin matkaa metrossa ovat taittaneet myös muun muassa pulu ja hiiri. Kuvituskuva.

Julkaistu: 13.2.2019 22:10

Hiiri jäi pois Rautatieaseman metroasemalla.

Helsingin metrossa keskiviikkoaamuna matkustanut ja metroa neuvokkaasti vaihtanut koira on HKL:n metrovalvomon mukaan päässyt takaisin kotiinsa.

Kiinni jäätyään se oli väliaikaisesti sijoitettuna Viikin löytöeläintaloon.

Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan koira oli hypännyt kyytiin Puotilan asemalla suuntanaan Vuosaari, mutta oli tullut jo Rastilassa katumapäälle.

Se oli vaihtanut Rastilassa takaisin keskustan suuntaan vievään junaan.

Kuvan perusteella kyseessä oli ajokoiratyyppinen luppakorva.

Jäniksenä matkanneen luppakorvan matkan pääksi koitui erään matkustajan kinkkuleipä, johon se haksahti, jäi kiinni ja luovutettiin Itäkeskuksessa metron vartijoiden huostaan.

Metrovalvomo oli kuuluttanut ja pyytänyt koiran kiinni ottamista, minkä kinkkuleipänainen tekikin.

– Näitä sattuu aina silloin tällöin, kertoo vuodesta 1983 metrossa ensin kuljettajana ja nyt turvavalvomossa työskennellyt Juha Kulmala.

Koiria pääsee karkuun, jos ne vaikka säikähtävät asemalaiturilla junan tuloa, ja panta on löysällä.

– Niitä juoksentelee sitten laitureilla ja on niitä ollut junissakin.

– Kerran Rastilassa laiturilla odotti kaksi pulua, toinen hyppäsi kyytiin ja ajoi Vuosaareen, toinen tuli sinne lentämällä, Kulmala muistelee.

Vuosaaressa toteutui jälleennäkeminen, joskaan Kulmala ei osaa arvioida, miten iloinen se oli. Mikäli metroon hypänneen pulun oli tarkoitus päästä eroon kaveristaan, sen tunteet voi arvata. Mikäli alkuperäinen tarkoitus oli matkustaa yhdessä, ilo oli kaverin laskeutumisen jälkeen todennäköisesti ylimmillään.

Kulmalalla on ollut matkustajana myös hiiri.

– Se hyppäsi pois Rautatieasemalla ja katosi.

Kerran Kulmala joutui ajamaan Siilitieltä Itäkeskukseen ryömivällä vauhdilla, koska metron edessä kiskoilla juoksi iso koira, tyypiltään rottweiler.

– Ne ovat vähän kuin jänikset ajovaloissa, eivät osaa hakeutua syrjään. Yli ei tietenkään ajeta.

Kettuja ja supikoiria näkyy silloin tällöin radan varressa.

– Tunneleissa ei ole näkynyt mitään, ei edes rottia, Kulmala lisää.

Erityisesti Vuosaaren sillalla ongelmaa on ollut matalalla lentävistä, aitoihin törmäilevistä joutsenista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?