Miehet houkuttelivat 19-vuotiaan nuorukaisen asunnolle Lahdessa – riisuttivat tämän alasti ja aloittivat tunteja kestäneen julmuuden

Julkaistu: , Päivitetty:

Asunnolla alkoi tunteja kestänyt pahoinpitely ja vapaudenriisto. Uhria pahoinpideltiin erittäin raa’alla ja julmalla tavalla.
Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan Lauri Mikael Höckertin ja 20-vuotiaan Jesse Kristian Mikael Melkon kolmeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Miehet riisuttivat viime syksynä 19-vuotiaan uhrinsa alastomaksi, viiltelivät häntä mattoveitsellä, löivät teleskooppipampulla ja ampuivat uhriin useita metallikuulia kaasuaseella.

Osa metallikuulista läpäisi uhrin ihon.

Syytetyt ja uhri olivat vasta tavanneet toisensa, kun uhri houkuteltiin kolmannen henkilön asunnolle Lahdessa.


Asunnolla alkoi tunteja kestänyt pahoinpitely ja vapaudenriisto. Uhria viilletiin, potkittiin, lyötiin ja kuristettiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Uhri myös riisutettiin alasti. Hänen suunsa tukittiin ilmastointiteipillä ja mukiloijat videoivat osan pahoinpitelystä, kun uhri oli alastomana. Video oli todisteena myös käräjäoikeudessa.


Kaksikko uhkasi tappaa uhrinsa ja häneltä vaadittiin rahaa. Vaatimukset kuuluvat myös videolla.

Uhri väitti, että hänellä olisi ollut 2 000 euroa sukissaan ja miehet olisivat vieneet ne.

Asunnossa ollutta kolmatta miestä kuultiin todistajana ja hän kiisti rahojen olemassaolon. Myös syytetyt kiistivät, että uhrilla olisi ollut rahaa.


Syyttäjä vaati tuomiota törkeästä ryöstöstä, mutta kun rahojen olemassaolosta ei saatu varmuutta, oli teko käräjäoikeuden mukaan törkeän ryöstön yritys.

Tuomitut ovat olleet viime lokakuusta lähtien vangittuina. Heidät passitettiin saman tien kärsimään tuomioitaan.

Oikeus tuomitsi kaksikon yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille 6 500 euron korvaukset. Tuomittujen 14 500 euron oikeuskulut maksaa valtio.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus käsitteli jutun keskiviikkona.


Korjaus 14.2.2019 klo 9.38: Tuomittu Lauri Mikael Höckert on 24-, ei 34-vuotias, kuten jutussa ensin luki