Mies hyökkäili saksien kanssa ihmisten kimppuun Raumalla ja lopetti vasta saatuaan etälamauttimesta – ämpäri saattoi pelastaa ensimmäisen uhrin hengen

Julkaistu:

Mies selitti käytöstään amfetamiinin käytöllä.
Useiden ihmisten kimppuun saksien kanssa hyökännyt mies tuomittiin keskiviikkona vankeuteen Satakunnan käräjäoikeudessa.

Tapahtumaketju sai alkunsa marraskuisena sunnuntaiaamuna Rauman Suvitiellä. Oikeuden mukaan 19-vuotias mies hyökkäsi yllättäen kasvillisuuden seasta tien varrella kävelleen miehen kimppuun.

Oikeuden mukaan mies huusi, että tappaa uhrin ja yritti iskeä tätä saksilla kaulaan ja päähän. Uhrilla oli onneksi toisessa kädessään ämpäri, jolla hän pystyi suojautumaan iskuilta.

– (Uhri) itse on kertonut, että ellei olisi ämpärillä suojautunut, hän olisi kuollut iskujen seurauksena, oikeus totesi tuomiossaan.

Tunkeutui naisen perässä asuntoon

Ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen mies jatkoi matkaa kohti Rauman keskustaa pitkin Syväraumankatua, missä hän uhkasi tappaa asuntonsa ovella olleen naisen. Nainen pakeni sisälle kotiinsa, mutta miehen onnistui rikkoa lasi ja tunkeutua asuntoon.

Oikeuden mukaan asunnossa mies huitoi saksilla kohti naista ja kahta muuta asunnossa ollutta ihmistä. Uhrien onnistui tuoleja käyttämällä pitää miestä paikallaan ja estää tämän iskuja osumasta.

Asukkaat saivat soitettua hätäkeskukseen. Paikalle saapuneet poliisit eivät edes ehtineet käskyttää miestä ennen kuin tämä jo ryhtyi huitomaan heitä kohti saksilla. Poliisit ampuivat miestä kolme kertaa etälamauttimella, ennen kuin hänet saatiin taltutettua.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi Samuel Christian Sipiläisen, 19, yhteensä kahden ja puolen vuoden vankeuteen. Tuomio tuli tapon yrityksestä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, laittomasta uhkauksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Sipiläinen myönsi syytteet osin oikeiksi, mutta selitti käytöstään amfetamiinin käytöllä. Hän myös sanoi, ettei huumeidenkäytön takia muista kaikkia tapahtumia hyvin.