Poliisi teki tehoiskun Keravalla – tilanne rauhoittunut valvonnan seurauksena

Julkaistu:

Keravan tilanteen kehittymisestä ja valvonnan tuloksista viestitään kansalaisille valvontajakson aikana.
Itä-Uudenmaan poliisi valvoi tehostetusti kesän ja syksyn 2018 aikana Keravan yleisillä paikoilla ja puuttui aktiivisesti häiriökäyttäytymiseen. Valvonnan seurauksena tilanne Keravalla rauhoittui syksyn 2018 kuluessa.

Nyt poliisi aikoo jatkaa toimintaa.

– Toiminta alkoi, kun havahduimme siihen, että pahoinpitelyt ja ryöstörikokset olivat lisääntyneet, komisario Tomi Salosyrjä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo Ilta-Sanomille.

Salosyrjä korostaa, ettei keravalaisilla ole arjessa hätää.

– Katuturvallisuus parani ja haluamme siksi jatkaa vaikuttavia toimia, hän sanoo.

Poliisi on aktiivisesti läsnä Keravalla

Toimenpiteitä on Salosyrjän mukaan päätetty heti alkuvuodesta 2019 poliisissa entisestään tehostaa Keravan turvallisuustilanteen parantamiseksi hyvässä yhteistyössä Keravan kaupungin ja muiden sidosryhmien kanssa.

Aktiivisuutta ja yhteistyötä toivotaan myös Keravan kaupungin asukkailta.

Vaikka Keravan kaupunki on nyt Itä-Uudenmaan tehostetun valvonnan kohteena koko kevään, tämä ei tarkoita sitä, että valvonta Keravalla päättyy valvontajakson jälkeen, vaan poliisi on aktiivisesti läsnä Keravalla jatkossakin.

Keravan tilanteen kehittymisestä ja valvonnan tuloksista viestitään kansalaisille valvontajakson aikana. Poliisi on suorittanut näkyvää valvontaa eri muodoissaan Keravalla noin kolmanneksen enemmän verrattuna 2018 alkuvuoteen. Alkuvuosi näyttääkin sujuneen Keravalla rauhallisesti. Poliisi tekee myös muita kokonaisturvallisuuteen vaikuttavia toimenpiteitä näkyvän valvonnan lisäksi.

Viikonloppuna valvontaisku tuotti jo tulosta

Viikonloppuna 8. -9.2. tehty valvontaisku tuotti jo tulosta. Keravalla kolmeen yksityisasuntoon tehdyissä kotietsinnöissä löytyi noin 100 g amfetamiinia ja vähäinen määrä marihuanaa sekä runsaasti anastettua omaisuutta.

Kahdesta kotietsinnästä otettiin kiinni henkilöt epäiltynä huumausainerikoksiin sekä kätkemisrikokseen.

Viikonloppuna tehostettuun valvontaan osallistui myös Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan partio, joka kirjasi viikonlopulta 14 lastensuojeluilmoitusta, yhden rikosilmoituksen alkoholin hallussapidosta alaikäisenä, lopetti yhdet alaikäisten juhlat ja poisti noin parisenkymmentä häiriötä aiheuttanutta nuorta eri paikoilta.

Poliisilaitoksen liikennepoliisisektori oli myös viikonlopun valvonnassa vahvasti mukana.

Partiot tekivät Keravalla pääosin turvalaite- ja rattijuopumusvalvontaa. Puhallutuksia autoilijoille tehtiin 214, joista yksi rattijuopumusepäily. Rikesakkoja kirjoitettiin viikonlopun valvonnan aikana 12 ja rangaistusvaatimuksia 1.