84-vuotiaan äitinsä murhasta epäillyt naiset olivat pahoissa talous­vaikeuksissa – ulosotossa kymmeniä tuhansia euroja

Julkaistu:

Rikos
Poliisi epäilee kahta sisarusta 84-vuotiaan äitinsä murhasta. Sisaret ovat olleet pahoissa talousvaikeuksissa, ja velkoja on edennyt ulosottoon kymmenien tuhansien eurojen edestä.
Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti tämän vuoden tammikuussa tutkivansa henkirikosta, jossa 51- ja 54-vuotiaiden sisarusten epäillään murhanneen iäkkään ja liikuntakyvyttömän äitinsä.

Äidinmurha on itsessään poikkeuksellinen rikosepäily. Siitä tekee kuitenkin vieläkin poikkeuksellisimman se, että sisarusten epäillään murhanneen äitinsä myrkyttämällä, mahdollisesti jotakin lääkeainetta käyttämällä.

Myrkytysepäilystä uutisoineen MTV:n Rikospaikan mukaan kysymyksessä ei kuitenkaan olisi myrkkysurmissa usein käytetty insuliini. Rikospaikan mukaan poliisi epäilee sisarusten pahoinpidelleen äitiään jo syksyllä.

Näyttö ei ole molempien sisarusten osalta yhtä vahva, sillä vanhempi siskoista pääsi tutkintavankeudesta vapaalle jalalle.

– Poliisilla on edelleen syytä epäillä tätä vapautettua henkilöä rikoksesta, mutta tätä vangitsemista ei ole jatkettu. En pysty tarkemmin kommentoimaan sitä tässä vaiheessa, kommentoi komisario Ilmari Hallamaa vapautumista viime viikolla.

Ulosotossa kymmeniä tuhansia euroja

Tutkinta asiassa on kesken, eikä poliisi ota kantaa epäillyn henkirikoksen motiiviin.

Ilta-Sanomien selvityksen perusteella naisilla ei ole rikollista menneisyyttä.

Sitä vastoin he ovat olleet pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa vuosikaudet, ja lukuisat velkojat ovat perineet saataviaan heiltä oikeusteitse.

Pienimmät perittävät summat ovat olleet joitakin kymppejä, suurimmat useita tuhansia euroja.

Velkaa on kertynyt etenkin erilaisista kulutusluotoista ja pikalainoista, joita molemmat siskot ovat ottaneet eri yhtiöiltä.

Pikavipit ovat pahentaneet velkakierrettä entisestään. Niiden todellinen vuosikorko on saattanut olla kymmeniä prosentteja, ja kun päälle lasketaan viivästyskorot, kulut maksumuistutuksista ja -vaatimuksista sekä perintäkulut ja oikeudenkäyntikulut, alkuperäinen velka on helposti moninkertaistunut matkan varrella.

Naiset ovat maksaneet osan veloistaan pois, mutta silti velkoja on edennyt ulosottoon kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Rikospaikkana kerrostaloasunto

Poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen Espoon Matinkylässä Kalastajankujalla sijaitsevassa kerrostaloasunnossa perjantaina 25. tammikuuta.

Poliisi ei kommentoi keskeneräistä tutkintaa, mutta tutkintavankeudessa olevan 51-vuotiaan sisaren osalta syytteiden nostamisen määräpäivä on ensi huhtikuun puolivälissä.

Korjattu tapahtumapaikka Espoon Matinkyläksi 13.2.2019 kello 19.25