Roskakatoksen palo levisi kerrostaloon ja tuhosi henkilöauton – ”todennäköisesti tahallaan sytytetty”

Julkaistu:

Yhden rapun asukkaat jouduttiin evakuoimaan.
Vantaan Neilikkatiellä paloi tiistai-iltana kerrostalon roskakatos. Tuli levisi noin kello 20 roskakatoksesta viereiseen kerrostaloon ja tuhosi viereen pysäköidyn henkilöauton korjauskelvottomaksi.

Poliisi epäilee tapausta tuhopoltoksi.

– Hyvin todennäköisesti palo on ollut tahallaan sytytetty, muuta selitystä tähän on vaikea löytää, arvioi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tommi Luhtaniemi.

Palo levisi roskakatoksesta kerrostalon teknisiin tiloihin, joka kärsi vaurioita. Savua pääsi myös porraskäytävään ja yhden rapun asukkaat jouduttiin evakuoimaan. He pääsivät kuitenkin palaamaan asuntoihinsa pian eikä henkilövahinkoja syntynyt.

Luhtaniemi kertoo, ettei roskakatoksen palo ole harvinainen näky pelastuslaitokselle.

– Jostain syystä roskakatokset ovat aina olleet suosittuja tuhopolton kohteita.

Roskakatoksen tuhopoltot eivät Luhtaniemen mukaan ole lisääntyneet. Hän muistuttaa kuitenkin, että pelastuslaki edellyttää turvaetäisyyksiä jätekatoksille ja roska-astioille tulipalojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Osastoimattomien roskakatosten tulee sijaita vähintään kahdeksan metrin päässä ja yksittäisten jäteastioiden vähintään neljän metrin päässä asuinrakennuksista.

– Esimerkiksi monissa vanhoissa kerrostaloissa tämä ei aina toteudu.

Luhtaniemen mukaan esimerkiksi vakuutuskorvauksia voidaan jopa evätä, mikäli turvaetäisyydet eivät täytä pelastuslain vaatimuksia.

Poliisilla ei Luhtaniemen mukaan ole vielä tiedossaan epäiltyä Neilikkatien tuhopolttoon liittyen.