Kuortin ABC-murhan kammottavat yksityiskohdat paljastuivat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuortin ABC-murhan kammottavat yksityiskohdat paljastuivat

Poliisi oli eristänyt löytöpaikalla laajoja alueita.

Julkaistu: 12.2.2019 15:12

Kuortin ABC-asemalta lokakuussa löytynyt 34-vuotiaan miehen ruumis paloiteltiin henkirikoksen jälkeen.

Kuortin rekkaparkin luona olevasta sorakasasta löytyi miehen kuusi ruumiinosaa.

Ruumis oli paloiteltu seitsemään osaan, joista pienin oli jäänyt tekopaikalle, Joutsan Leivonmäellä sijaitsevaan yksityisasuntoon. Kyseinen osa löytyi asunnon roskakorista, margariinirasiaan piilotettuna.

Suurimpia kappaleita murhasta syytetty mies ja kaksi muuta miestä kuljettivat pakettiautolla useiden tuntien ajan Keski-Suomen ja Etelä-Savon alueilla. Lopulta pääsyytetty, 24-vuotias mies, soitti itse Kuortista hätäkeskukseen kertoakseen tapahtuneesta.

Henkirikos tapahtui 26-vuotiaan joutsalaismiehen rivitaloyksiössä torstaina 18. lokakuuta viime vuonna. Tekohetkellä kello oli noin neljä aamuyöllä ja paikalla olivat asunnonhaltijan lisäksi vain veriteon tekijä ja uhri.

Surman jälkeen pääsyytetty ja asunnonhaltija hakivat paikalle lähellä asuneen 37-vuotiaan miehen. Nukkumassa olleen miehen piti alun perin mennä aamulla töihin, mutta sen sijaan hän lähti tekopaikalle auttamaan uhrin silpomisessa.

Ruumiin kappaleet piilotettiin sorakasan luo, pressun alle.

Silpomisessa käytettiin syytteen mukaan 37-vuotiaan kotoa tuotua sahaa. Ruumiin kuljettamiseen käytettiin puolestaan miehen pakettiautoa.

Kolmikon aikomus oli hävittää ruumis teon jälkeen joko hautaamalla tai polttamalla. Syyttäjän mukaan ruumiin polttaminen ei onnistunut, koska sää oli sateinen.

Kolmikko päätyi Kuortin ABC:lle, jossa he istuivat tunnin ajan autossa. Pääsyytetty soitti tuolloin muun muassa äidilleen. Lopulta miehet nostivat lakanaan käärityt uhrin kappaleet sorakasan luo pressun alle.

37-vuotias mies poistui paikalta pakettiautoineen ennen poliisin tuloa. 37-vuotias palasi kuitenkin Kuorttiin poliisin soitettua hänelle.

24-vuotias kiistää murhan, mutta myöntää tapon ja hautarauhan rikkomisen. 26-vuotias myöntää olleensa mukana pakettiautossa, mutta kiistää kaiken muun. 37-vuotias myöntää hautarauhan rikkomisen eli osallistumisensa muun muassa ruumiin silpomiseen.

24-vuotias aiheutti uhrin kuoleman 20-senttisellä terällä varustetulla keittiöveitsellä riidan päätteeksi. Tekijän mukaan uhri aloitti väkivallan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?