Kotimaa

Keskipohjanmaa: Mykkänen väläyttää valtakunnallista tutkintaa vanhustenhoidosta

Julkaistu:

Sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan vanhustenhoidon ongelmien selvittämistä varten saatetaan perustaa valtakunnallinen tutkinta.
Kokoomusta edustava Mykkänen kertoi asiasta maanantaina vieraillessaan Kokkolassa. Asiasta kertoo paikallinen sanomalehti Keskipohjanmaa.

– Valtakunnallisen tutkinnan perustaminen voi olla tarpeen, jos valvontaviranomaisten kanssa näin katsotaan. Sisäministeriö ja poliisiylijohto käyvät asiaa läpi tänään myös Valviran kanssa, Mykkänen sanoi lehden mukaan.

Mykkäsen mukaan valtakunnallinen tutkinta voisi tulla kysymykseen tilanteissa, joissa käsiteltäisiin rikosvyyhtejä, esimerkiksi petoksia, kuolemantuottamuksia tai vastaavia laiminlyöntejä.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoo Ylen haastattelussa olevansa tyrmistynyt vanhustenhuollon laiminlyönteihin liittvistä paljastuksista. Toiviaisen mukaan poliisi tekee jo omaa selvitystyötään, ja syyttäjänvirasto on valmis käsittelemään tapauksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valviraan on viime aikoina tulvinut ilmoituksia sosiaalihuollon palveluja koskevista ongelmista. Ministeri Mykkäsen mukaan poliisi ryhtyy selvittämään epäkohtia pääosin Valviran ilmoittamien rikosepäilyjen perusteella. Rikostutkinta on kuitenkin mahdollista aloittaa myös yleisöltä tulevien vihjeiden perusteella.

Useat poliitikot ovat ehtineet vaatia rikostutkintaa hoivayritysten viime aikoina paljastuneista laiminlyönneistä. Myös oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) sanoi sunnuntaina, että laiminlyönnit ja epäasiallinen kohtelu voivat täyttää myös rikoksen tunnusmerkistön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt