Kotimaa

Kävelijä loukkaantui jäätyään katolta pudonneiden jäiden alle Joensuussa

Julkaistu: , Päivitetty:

Joensuu
Kävelijä päätyi sairaalaan.
Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedottaa Joensuun Suvantokadulla maanantaina tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa katolta putosi kävelijän päälle lunta.

Pelastuslaitos kertoo kävelijän loukkaantuneen lievästi tilanteessa, ja hänet toimitettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Poliisi eristi alueen ja ilmoitti kiinteistön omistajalle onnettomuudesta. Onnettomuuskohteessa aloitettiin lumen ja jään poisto katoilta.

Pelastuslaitoksen mukaan tilanne voi olla vakava myös muissa kiinteistöissä Pohjois-Karjalassa. Vesisade ja plussakeli ovat saaneet katolla olevat lumet liikkeelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vastaavanlainen onnettomuus tapahtui maanantaina myös Helsinginkadulla Helsingissä. Jalkakäytävällä kulkenut nainen loukkaantui, kun jäätä putosi katolta hänen päälleen. Nainen toimitettiin tarkistettavaksi sairaalaan.

Poliisi selvittää, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta.
Kiinteistön omistajan vastuulla on ettei katolta putoava lumi tai jää aiheuta onnettomuutta. Etenkin päähän osuessa jää voi aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman.

Tarvittaessa kiinteistön omistajan on huolehdittava onnettomuuden ehkäisemiseksi että lumet ja jäät pudotetaan turvallisesti.